Invartita cu mere (de post)

Postat de cristinutanicolita in Dulciuri
2 Mar 2015 | 4386 vizualizari
Invartita cu mere (de post)

Ingrediente

  • 12 foi de placinta
  • 1 kg de mere
  • 3 lg de zahar
  • 2 lg nuca de cocos
  • scortisoara
  • 3-4 lg margarina pt uns foile
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Merele spalate si curatate de coaja se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Adaugam peste mere zaharul,zaharul vanilat,si punem pe foc cca 10m min.Cand le luam de pe foc adugam scortisoara si nuca de cocos,amestecam si lasm la racit.

O sa facem 3 rulouri,fiecare din 4 foi. Luam o foaie o ungem cu margarina topita,punem foaia a doua ungem,foaia a treia,ingem si foaia a patra. Punem o treime din umplutura,intidem bine si rulam.Punem ruloul in tava tapetata cu hartie de copt.

Procedm la fel si cu celelalte seturi de foi. Asezam si celelalte 2 rulouri in continuarea primului rulou,rotind.

Ungem cu unt topit si presaram putin zahar tos.

Coacem la foc mediu,pana se rumeneste deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Invartita cu mere si nuca

Postat de rocsi_1612

Invartita cu mere si nuca

Scoatem foile de placinta din congelator si le lasam la temperatura camerei. Umplutura: Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intro tigaie antiaderenta...

Citeste continuarea

Desert invartita moldoveneasca de post, cu mere si stafide

Postat de RODIMUR

Desert invartita moldoveneasca de post, cu mere si stafide

Pentru aluat se pune făina cernută în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul tos,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2015, 20:42
Super!
la 02.03.2015, 20:43
Bun Bun
la 02.03.2015, 20:44
Super buna, Andra merita incercata
la 02.03.2015, 20:44
ctlina
la 02.03.2015, 20:48
Maine sa ne aduci o batuta...ca de invartit ametim...

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking