Irish Coffee Cake

Postat de oana_d in Torturi
16 Dec 2010 | 6446 vizualizari
Irish Coffee Cake

Este un tort costisitor, dar foarte aromat si gustos.

Ingrediente

  • Blatul:
  • 150 g unt,
  • 125 g zahar,
  • coaja de la o portocala,
  • 3 oua,
  • 200 g faina,
  • o mana de stafide,
  • o lingurita plina de praf de copt,
  • o lingura de ness pudra,
  • o lingurita rasa de scortisoara pudra.
  • Crema:
  • 125 g unt,
  • 150 g zahar,
  • 50 ml whisky,
  • o mana de stafide,
  • 2 linguri de cacao,
  • o tableta de ciocolata neagra,
  • o lingura de ness pudra,
  • 2 lingurite rase de faina.
  • Siropul:
  • whisky si cafea tare.
  • Frisca pentru ornament.

Mod de preparare

Untul se freaca cu zaharul.Se adauga coaja de portocala si ouale pe rand.Se adauga praful de copt si faina, scortisoara si ness-ul. Se incorporeaza jumatate din stafidele macerate in whisky. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu ulei si se da la cuptor aproximativ 40 de minute.

Intre timp se face crema. Untul, zaharul, cacaoa si faina se pun pe foc moale impreuna cu whisky-ul. Se amesteca mereu pana cand crema incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se continua amestecatul pana se mai raceste, apoi de adauga ness-ul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca incontinuu pana la omogenizare. Pe masura ce se raceste, crema incepe sa se intareasca. Se adauga restul de stafide si se omogenizeaza din nou. Dupa ce scoateti blatul din cuptor il lasati cca o ora sa se raceasca in forma.

Dupa aceea se scoate pe o planseta si se taie in trei. Stropiti cele trei blaturi cu whisky amestecat cu o ceasca de cafea tare si umpleti cu crema, inclusiv pe blatul de deasupra. Apoi ornati cu frisca dupa dorinta si imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Irish Coffee Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de mirela0911

Desert tort Rocher, cu fructe

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...

Citeste continuarea

Bavareza cu capsuni

Postat de comanligia

Bavareza cu capsuni

Am inceput cu jeleul cu care am ornat tortul. Am mixat capsunile spalate, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul, apoi l-am fiert putin pe aragaz. Am dizolvat gelatina conform instructiunilor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2010, 19:16
vai vreau nu e chiar foarte costisitor..revin cu furci
la 16.12.2010, 19:58
wow ce bine arata
la 16.12.2010, 20:14
la 16.12.2010, 20:20
Tare fain!
la 16.12.2010, 20:30
yummi

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking