Chocolate Cake

Postat de Creatsa in Torturi
1 Apr 2013 | 5750 vizualizari
Chocolate Cake

Au fost foarte placut impresionati invitatii ,s-a mancat pe nerasuflate !

Ingrediente

Blat:*3

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 5 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • 2-3 lingurite esenta de rom

Crema:

  • 600 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 350 g mascarpone

Mod de preparare

Mixam albusurile cu apa si un praf de sare pana devin spuma.

Adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam pana se topeste complet zaharul.

Frecam galbenusurile cu uleiul si vanilia si le adaugam peste albusuri amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine.

Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si le cernem in prealabil.

Adaugam cate o lingura din amestecul uscat peste albusuri si amestecam usor de sus in jos pana se incorporeaza bine.

Tapetam o tava (26 cm) cu unt si faina si coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute.

Repetam operatiunea asta de 2 ori.

In total avem nevoie de 3 blaturi pe care le taiem in 2 pe orizontal.

Pentru sirop caramelizam zaharul ,il stingem cu apa si lasam pe foc pana se topeste complet zaharul.Cand s-a racit adaugam romul.

Pentru crema topim ciocolata cu frisca lichida apoi o lasam la racit si adaugam mascarponele.

Asamblare: blat/sirop/crema/blat/sirop crema si tot asa pana terminam.Insiropam usor si ultimul blat.(eu am folosit doar 5 felii de blat )

Introducem tortul la frigider pentru minim 3-4 ore.

Eu l-am uns cu un strat fin de finetti amestecat cu frisca si l-am "imbracat in piscoturi de cacao.

Voi puteti sa il ornati dupa preferintele voastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chocolate lava cake-Vulcan de ciocolată

Postat de diaconta

Chocolate lava cake-Vulcan de ciocolată

Din aceste cantitati vor rezulta 6-8 bucati, în functie de formele folosite. Eu am folosit cesti de ceai si vase ramekin, dar mai bine au iesit cele din cesti. Am uns formele cu unt si...

Citeste continuarea

Chocolate banana cake

Postat de Bucatardinpasiune

Chocolate banana cake

Se prepara pe principiul brioselor, respectiv ingredientele umede se amesteca bine, la fel si cele uscate, apoi turnam pe cele uscate peste cele umede si omogenizam. Foarte simplu, nu? Nici macar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2013, 15:39
ce frumos arata
la 01.04.2013, 15:42
Deci iar ai venit cu probleme din astea grele pentru mine. Super!
la 01.04.2013, 15:43
Meii , deci asta este ciocolatosul , doamne cum arata deci nu iti este mila , de cineva care este la cura
la 01.04.2013, 15:45
bun bun
la 01.04.2013, 15:48
Multumesc frumos
Dea si eu am incercat sa fiu la cura da nu prea m-a lasat tortul

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking