Ingrediente
Tort de ciocolată:
- 200 grame făină
- 200 grame zahăr
- 25 grame cacao
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 / 4 lingurita de sare
- 75 grame unt , topit
- 240 ml de apă caldă
- 1 lingura suc de lămâie (sau oţet)
- 1 lingurita extract de vanilie pură
glazura de ciocolata:
- 180 g ciocolata amaruie
- 180 ml frisca lichida
- 1 lingura de unt , la temperatura camerei
Mod de preparare
-se amestecă împreună făină, zahăr, pudră de cacao cernută, praf de copt, bicarbonat de sodiu şi sare.
- se dauga untul topit, apă, suc de lamaie, esenta vanilie . Cu telul , se amestecă toate ingredientele până cand compozitia este omogena
-se toarna intr-o tava ( diametrul 26 cm )unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina din belsug
-se coace la 170 grade pana trece testul scobitorii.
GLAZURA:
-intr-un ibric se incalzeste frisca lichida impreuna cu untul (atentie sa nu fiarba!)se adauga ciocolata maruntita se ameste ca pana se topeste complet.
-se lasa la racit dupa care se mixeaza bine pana se intareste si devine spuma
-cu o spatula sau un cutit se intinde uniform peste blatul racit.
-se rade ciocolata deasupra .
http://www.joyofbaking.com/ChocolateCake.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Cake" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|