Best Ever Chocolate Cake

Postat de Poliana in Torturi
17 Noi 2012 | 13402 vizualizari
Best Ever Chocolate Cake

Acest tort este extrem de ciocolatos, e visul oricarui pasionat de ciocolata...al meu a fost, l-am implinit, acum astept sa vina altul ;) Daca e 'Best Ever' nu stiu...stiu doar ca e cel mai bun de pana acum. Si daa, va dau si voua reteta, poate va determina ispita sa-l incercati :P

Ingrediente

Ingrediente tort

  • 135 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita cafea instant
  • 175 gr unt
  • 160 gr zahar brun
  • 3 oua
  • 100 gr ciocolata topita
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 100 gr merisoare + o lingura faina

Crema + decor

  • 300 gr ciocolata neagra
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 100 ml smantana de gatit

Mod de preparare

Pregatim ingredientele cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba, acest lucru va face ca ingredientele sa aiba o temperatura asemanatoare in momentul folosirii.  Ciocolata o topim la bian marie impreuna cu o lingura de lapte, si o lasam deoparte. Untul il mixam cu zaharul pana devine ca o crema, adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare (aproximativ 1 minut pentru fiecare ou). Adaugam si ciocolata topita si mixam pana la omogenizare.
Separat cernem faina cu cacaoa, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Adaugam si lingura de cafea instant (la cere se poate renunta daca nu va place) si amestecam toate ingredientele uscate cu un tel. Merisoare le spalam, le lasam la strecurat apoi le amestecam cu o lingura de faina.   Incorporam treptat ingredientele uscate in compozitia lichida mixand la viteza cea mai mica. Adaugam si cele 2 linguri de lapte ramase. Compozitia trebuie sa fie ca a unei smantani groase, daca vi se pare ca este prea subtire nu mai adaugati lapte, daca din contra e prea groasa puteti sa adaugati una-doua linguri de lapte in plus mixand usor dupa fiecare lingura. La sfarsit incorporam usor merisoarele in compozitie. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim 2 tavi identice pentru tort, daca se poate cu diametrul de 15-17cm. Tapetam fundul tavilor cu hartie de copt, si le ungem usor cu unt pe laterale apoi presaram cacao si scuturam ca sa eliminam excesul.
Impartim compozitia in mod egal in cele doua tavi si dam la cuptor pentru 30-35 de minute. Daca nu aveti doua tavi identitce puteti sa coaceti pe rand cele doua blaturi. Sa faceti un singur blat din toata compozitia nu e recomandat pentru ca s-ar putea sa ramana necopt la mijloc.
Dupa 30 de minute facem testul cu scobitoarea, daca iese curata inseamna ca blatul e gata, daca nu...le mai lasam 5 minute. Cand sunt gata, oprim cuptorul si le lasam acolo 5 minute cu usa intredeschisa, dupa care le scoatem si le transferam cu grija pe un gratar. Lasam blaturile deoparte, pana la racirea completa.
Intre timp ne putem apuca de crema...aici nu e prea mult de lucru. Topim pe foc mic frisca, smantana si ciocolata. Cand e fierbinte compozitia amestecam usor pentru omigenizare, apoi o dam deoparte. Lasam crema la rece peste noapte. Daca nu e timp de asa ceva atunci puteti da crema la congelator pentru jumatate de ora, dupa care treceti direct la asamblare. Impartim crema in doua parti, o parte o vom folosi pentru umplere, cealata pentru ornare.Taiem fiecare blat in doua pe orizontala. Asezam un blat pe platou, punem 1/3 din crema pentru umplere, alt blat si 1/3 crema...si tot asa pana cand terminam blaturile. Crema pentru ornare o folosim ca sa imbracam tortul...dupa cum ne place. Eu am facut niste striatii subtiri cu ajutorul unei forme pentru ornat.
Va invit la tort!! Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Best Ever Chocolate Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolată - Best ever chocolate cake

Postat de elucubratiiculinare

Tort cu ciocolată - Best ever chocolate cake

Ingredientele se pregătesc cu cel puțin o oră inainte. Avem nevoie de untul la temperatura camerei, la fel și de ouă. Se încălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătim 2 vase...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2012, 23:15
Asta e super bunnn
la 17.11.2012, 23:17
Daca ma laud ca am mancat din bunaciunea asta,oare nu se supara nimeni?
la 17.11.2012, 23:18
Arata perfect!!!!!
la 17.11.2012, 23:19
tortul asta e mai mult decit o ispita !!!! la favorite cu el...
la 17.11.2012, 23:19
Ce privilegiu pe tine Dia

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking