Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake

Postat de alba_zori in Torturi
15 Apr 2013 | 8930 vizualizari
Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake

Este un tort foarte simplu de preparat,mai mult este de decorat,am facut acest tort cu ocazia cursului meu de cake design,super curs vreau sa zic,m-am gandit la voi si abia asteptam sa postez reteta si cum l-am facut.Sper sa va placa,este un tort nemaipomenit de bun si moale,nu are nevoie de sirop sau altceva,nici crema,este asa de moale,se topeste tot in gura,super bun,sper sa faceti si voi,va pup cu drag

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 150 gr ciocolata cu 45% cacao
  • 250 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar plus inca 50 gr la urma
  • 100 gr faina 00
  • 100 gr faina cu praf de copt(sau separat un pliculet de praf de copt)
  • 100 gr cacao cu zahar
  • 2 oua foarte mari
  • coaja de la o portocala rasa sau orice aroma(optional)
  • Pentru ganache de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 sau chiar 150 ml frisca lichida daca vrem mai moale
  • putina aroma de rom(optional)
  • 450 gr pasta de zahar
  • colorant alimentar verde in gel pentru frunze
  • colorant alimentar verde perlat pentru trandafiri

Mod de preparare

  • Se pune ciocolata,untul si laptele intr-o cratita incapatoare pe baie de aburi pana se inmoaie totul si devine o crema.

Foarte simplu:

-Se adauga faina si cea cu praf de copt,cacaoa,toate date prin sita si ouale cu zaharul batute spuma,coaja de portocala rasa.Se gusta putin si daca vrem putem pune inca putin zahar c-am 50 gr,depinde de gusturile fiecaruia,mai dulce sau mai amar

-Se pune intr-o forma inalta de tort unsa cu unt si tapetata si cu hartie de copt taiata rotund si in fasie lunga pentru bordul lateral.

-Se coace in cuptor la 170 grade pentu o ora aproape,nu se face neaparat proba cu betisorul pentru ca in interior este moale.

-Pentru ganache de ciocolata facem asa:

-Punem ciocolata pe baie de aburi pana se topeste foarte bine,adaugam si frisca lichida,amestecam foarte bine,adaugam si putina aroma daca vrem si lasam la racit,trebuie sa rezulte o compozitie ca si de nutella.

-Dupa ce se raceste foarte bine tortul,se poate acoperi cu ganache de ciocolata uns foarte bine si egal.

Se intinde si pasta de zahar cu sucitorul si cu putin zahar pudra pana ajunge la o grosime de jumate de centimetru,nu prea subtire,se acopera tortul,se taie exesul de pasta de zahar si decoram cu trandafiri cu colorant alimentar verde perlat,frunze verzi si bord cu trandafirasi mici,reteta pastei de zahar am postat-o.

o precizare:pasta de zahar poate fi si cu aroma de vanilie,dar nu se mananca daca avem probleme cu diabetul sau dieta etc,o lasam doar de frumusete!

Eu am mancat si pasta de zahar ca doar nu era multa pe felioara mea,e super buna ca si bomboanele cu zahar moi,se potriveste de minune cu interiorul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

Postat de simona72

Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

Pentru blat : se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul, pana untul devine spumos. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare.  Ciocolata se rupe in bucati, se adauga laptele, se pune...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mure si ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu mure si ciocolata

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci, pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 15.04.2013, 10:14
la 15.04.2013, 10:16
Minunat!!
la 15.04.2013, 10:22
frumos
la 15.04.2013, 10:24
Multumesc foarte mult,va pup
la 15.04.2013, 11:41
Frumos tortul!!!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking