Chocolate cake si-o aniversare

Postat de Poliana in Torturi
5 Aug 2012 | 7561 vizualizari
Chocolate cake si-o aniversare

Uite asa se face ca ieri a fost ziua mea. A mai trecut un an, am mai adaugat experienta de viata, si sper ca nu a fost degeaba si am invatat ceva din tot ce a fost. Cati ani am implinit? :D Nici prea multi, nici prea putini, si cu toate ca poate mi-as fi dorit ca anii sa nu se adune cu asa repeziciune in buchetul vietii mele, uite ca am strans 29 de anisori :P

Ingrediente

Blaturile se fac dupa reteta prezentata in link-ul de la modul de preparare al retetei

Ingrediente crema alba:

  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca

Ingrediente crema neagra:

  • 250 gr unt
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr cacao
  • 200 gr zahar pudra
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Am avut o zi incarcata, de dimineata cu treaba prin casa si bucatarie, doar erau asteptati musafirii, iar eu trebuia sa-mi etalez calitatile de gospodina 'desavarsita' :)) Daca am reusit, imi vor spune ei.

Partea cea mai comica a serii, care trebuie sa spun ca a durat cam mult, a fost ca timp de 4 ore n-am avut curent, si am stat toti la masa la lumina lumanarilor :)) Asa o zi romantica de mult n-am mai avut :P
Pana la urma toata lumea s-a distrat, iar pana de curent cu siguranta v-a ramane o amintire frumoasa, cu o amprenta mare in desfasurarea eveimentelor.

Prima data facem blaturile, dupa procedeul explicat aici, le lasam la racit, timp in care ne apucam de crema.
Daca o sa va intrebati cum am putut sa coc atatea blaturi pe caldura asa mare, secretul e ca m-am apucat de tort la ora 12 noaptea :)) iar crema si asamblarea am facut-o dis-de -dimineata ca sa nu ma prinda canicula de afara.

Crema alba o vom face prima data, dar inainte de a ne apuca de ea scoatem untul pentru crema neagra din frigider.
Punem frisca pe foc iar cand ajunge la punctul de fierbere o luam de pe foc, adaugam ciocolata alba si amestecam pana la omogenizare. Lasam la racit, dupa care o punem la congelator pentru jumatate de ora, sau daca aveti timp si va ganditi cu o seara inainte la crema, o puteti lasa peste noapte la frigider. Eu pana in momentul asamblarii nu eram foarte hotarata ce crema fac, asa ca am fost nevoita sa o pun la congelator. Se poate lasa chiar si o ora acolo, daca nu se raceste suficient intr-o jumatate de ora.
Cand e rece bine o mixam pana devine pufoasa, apoi incorporam mascarponele (mixat putin inainte) ajutandu-ne de mixer la viteza mica. Punem crema la rece si trecem la partea neagra.

Ciocolata o topim la microunde sau pe bain-marie, si o lasam la racit. Eu am dat-o la frigider pentru 10-15 minute, tot din lipsa de timp. E necesar ca ea sa ajunga la temperatura camerei.
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra timp de cateva minute pana devine pufos si aerat. Adaugam cacaoa si mai mixam 1-2 minute pana este incorporata complet.

Incorporam ciocolata topita si racita la temperatura camerei in crema de unt, o adaugam treptat mixand incontinuu.
Pastaia de vanilie o despicam cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit, iar semintele le scoatem cu grija si le adaugam in crema. Mixam pentru inca un minut.
Adaugam smantana pentru frisca si mai mixam pana cand obtinem o crema fina. Lasam la rece pentru jumatate de ora, minim.

Ok, acum trecem la asamblare...cred ca aici mi s-a parut partea mai complicata. Nu a iesit asa cum as fi vrut eu, poate din cauza emotiilor, a lipsei de timp, dar clar este ca as fi vrut sa arate mult mai bine :P

Pregatim un platou pentru tort. Blaturile de tort le taiem in doua, punem un blat pe platou, crema alba, blat...si tot asa pana la terminarea blaturilor. Eu am pus la mijloc crema neagra si in rest crema alba.

Crema neagra ramasa o folosim pentru ornare. Ungem bine tortul cu crema asa incat sa-l acoperim complet, apoi incercam sa o nivelam. Dupa ce l-am acoperit, uniform pe cat posibil, incepem sa formam modelul. Pornim de la baza tortului: tinem o spatula speciala pentru intins crema (sau un cutit cu lama lunga si rotunjita la varf) la 45 de grade cu o mana, iar cu cealalta mana incercam sa invartim platoul. Apasam putin (foarte putin) cu spatula astfel incat sa formam adancituri in crema. La fel procedam si deasupra tortului.

Huh, asta a fost partea mai grea, eu am stricat modelul de cateva ori, si apoi l-am refacut, deci nu e nicio problema daca nu iese din prima.
Putem sa-l lasam asa, sau sa presaram mure deasupra.

Il lasam la rece pentru cel putin 2 ore, dupa care portionam dupa preferinta. A iesit bun de tot, si extrem de ciocolatos. A fost demn de o aniversare!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate cake si-o aniversare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (75)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta de vanilie si apa rece si...

Citeste continuarea

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Postat de katty

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5  minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2012, 22:47
frumos, ne prezinti un tort deja mancat, deci nu putem sa mai spunem "vreau si eu"
la 05.08.2012, 22:48
dar reteta se duce la favorite
la 05.08.2012, 22:48
Iar ai scris mult) l-am pus la favorite asa ca o sa citesc cand o sa-l fac,cu siguranta va fi curand
Inca o data iti spun La multi ani fata frumoasa si talentata
delicios tort,imi place tare mult
la 05.08.2012, 22:49
o minunatie de tort ai facut! si cu ocazia zilei de ieri iti mai spun inca odata ca iti doresc tot binele din lume,multa fericire si intelegere si sanatate!
la 05.08.2012, 22:50

Vezi toate comentariile (75)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking