Italia intr-o ceasca...de cafea

Postat de klausenburger in Cafea
30 Iul 2009 | 10161 vizualizari
Italia intr-o ceasca...de cafea

Voua nu vi s-a intamplat niciodata sa va fie atat de dor de un loc in care nu puteti ajunge pentru moment incat sa adunati si sa redescoperiti aroma locului intr-o mancare ori o bautura jucandu-va cu ingredientele? Ei bine mie mi s-a intamplat. Si am adunat aromele Italiei, spiritul ei asa cum il percep eu, intr-o ceasca de cafea (simbolic, sic!). In primele zile - putine cate am stat - m-a izbit aroma dulce care plutea peste tot, apoi culorile si caldura care in sfarsit imi incalzea oasele si imi bucura sufletul. Oamenii cu muzica si deschiderea lor, cu darul lor amintidu-si de romanii buni pe care ar mai fi vrut sa-i aprecieze dar nu-i mai aveau aproape - si intr-o zi m-am pomenit gustand dintr-o cafea pe care am mesterit-o si care cuprindea in manunchiul ei tot parfumul unei tari pline de culoare si de arome. Din tot ce-am vazut si am trait pe "papamondul" asta, (Raducule Anton Roman fii fericit oriunde ai fi tu), Italia a fost experienta cea mai complexa, cea mai draga mie. M-am regasit in caldra si frumosul ei, in umorul ei, in spiritul ei si nu i-am mai vazut pacatele, oricare ar fi ele, la fel cum cafeaua asta imi trezeste toate simturile si imi da chef de asternut litere in cuvinte si cuvinte pe hartia virtuala a monitorului aducandu-mi inapoi zilele fericite de sub soarele Italiei, ascunse in aroma pufoasa a cafelei a la Lacrima. P.S.Poza nu imi apartine; am preluat-o de pe wikimedia.com pentru ca seamana bine cu cafeaua a carei reteta o postez aici; aparatul meu fotografic si-a dat sfarsitul acumulatorului taman la momentul cand trebuia sa-mi surprinda cafeluta

Ingrediente

  • 1 cescuta de espresso tare
  • 20 gr ciocolata
  • 30 de frisca batuta
  • 30 ml lapte
  • scortisoara dupa gust

Mod de preparare

1. Puneti ciocolata in cana si topiti-o la microunde, sau un bain marie. Adaugati peste o lingura de frisca, apoi laptele si la sfarsit cafeaua in care ati amestecat mai intai putina scortisoara.
2. Decorati cu frisca, bucatele de ciocolata amara si deasupra pudrati cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Italia intr-o ceasca...de cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"

Postat de Adi_Caradeanu

Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"

Puneti in pahar siropul apoi 2 cupe inghetata vanilie. Turnati espresso fierbinte peste inghetata. Amestecati usor cu o lingurita pentru a se topi inghetata.

Citeste continuarea

Mazagrand Cardamom Caffe

Postat de Adi_Caradeanu

Mazagrand Cardamom Caffe

Preparati doua espresso  Introduceti toate ingredientele intr-un blender; eu folosesc Oster Delighter,  care are functie de sfarmare a ghetii, utilizez functia  timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2009, 07:49
ce frumos. am fost si eu in italia: roma, venezia, milano. superba tara. o descrii perfect
la 30.07.2009, 16:14
si cred ca asa e si cafeaua, cu tot subiectivismul meu

cat despre italia...raman fara cuvinte, pentru ca mi-e prea dor de locurile alea. imi mai inec emotia cu o cafea aromata :p

multumesc pentru aprecieri bucataras
la 31.07.2009, 00:02
imi place articolul tau si eu am fost in italia, un an de zile.acum sunt in grecia, lucrez intr-un hotel unde vin numai italieni si ma bucur de cafeaua asta care spui tu.si eu sunt indaragostita de italia si de tot ce are frumos.
la 19.03.2010, 16:14
nu sunt consumatoare de cafea dar imi place reteta
la 13.09.2011, 12:46
place

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking