Prajitura cu mascarpone

Postat de mamaieelena in Prajituri
29 Dec 2013 | 11840 vizualizari
Prajitura cu mascarpone

Pe langa clasicul cozonac dar si cea mai complexa prajitura (mie personal imi place f mult si nu as renunta niciodata la el)am facut si aceasta prajitura pentru simplul motiv ca mascarpone indiferent cu ce il combini iese cea mai fina crema.

Ingrediente

  • Blat :
  • 5 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • o ceasca de cafea cu nuca macinata
  • Crema:
  • 1 cutie mascarpone(250g)
  • 330 ml lapte de frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri likor de cafea
  • Sirop pt blat:
  • 150g zahar
  • 150 ml apa
  • coaja de portocala
  • Topping:
  • 200 ciocolata menaj
  • 50ml lapte de frisca

Mod de preparare

Se pregateste blatul mai intai

-se separa albusurile de galbenus,se bat foarte bine cu mixerul, se adauga zaharul treptat se pun apoi galbenusurile si se continua mixarea.

Faina cu cacaua si praful de copt se pun in sita si se cerne deasupra compozitiei si se amesteca cu o lingura de lemn iar la sfarsit se pune nuca macinata.

In tava aragazului se pune hartie de copt si compozitia pentru blat se pune tava niveland egal,se da la cuptorul incins dinainte la 180 de grade pentru 30 de minute depinde de cuptorul fiecaruia.

Crema se obtine astfel

-mascarpone impreuna cu o lingura de zahar pudra se mixeaza bine.Separat se mixeaza si laptele de frisca si cand este aproape intarita se adauga cele doua linguri de zahar pudra apoi cele doua se amesteca cu o lingura si la sfarsit se incorporeaza si likorul de cafea.

Cat sta la cuptor blatul se pune pe foc compozitia pentru sirop adica apa si zaharul cam 15 minute si catre sfarsit se adauga si coaja de portocala.Blatul racit se taie in doua cu un cutit, se insiropeaza se pune toata crema, se insiropeaza si cel de al doilea blat tinand in mana blatul si se aseaza peste crema cu parte insiropata in jos.Intr-un ibric se pune ciocolata si laptele de frisca si se pune la foc mic pe aragaz,cand este topita se lasa sa se raceasca si apoi se pune pe deasupra prajiturii intinzandu-se bine cu o paleta.Cand e rece prajitura(a doua zi) se poate taia cu cutitul pus in apa fierbinte si pe deasupra am pus moate din frisca.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Primavara - 8 Martie Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 150 g zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2013, 18:13
Mascarpone cu nuci
la 29.12.2013, 18:13
delicioasa
la 29.12.2013, 19:03
Excelenta prajiturica ta draga mea mamaie! An Nou cu bucurie iti doresc si multa multa sanatate!
la 29.12.2013, 19:10
mmmmmmm, cu lichior de cafea
la 29.12.2013, 19:14

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking