Jambon copt-la cuptor

Postat de mihaelar63 in Porc
27 Sep 2015 | 10298 vizualizari
Jambon copt-la cuptor

Am avut un jambon mare pe care sotul l-a portionat in bucati de cate 1-1.5 kg .De data aceasta am folosit o bucata mai mare . Completare sa nu ramna tava goala - o bucata de costita .

Ingrediente

  • 1,5 kg jambon porc semi-afumat cu soric
  • 500 gr costita porc
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • 1 ceapa rosie
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingura rasa boia rosie ardei
  • 1 lingurita fulgi ardei iute
  • 2 cani vin alb sec
  • sare

Mod de preparare

  1. Ceapa se curata si se taie mai mbucati mai mari .
  2. Caciulia de usturoi  se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ]
  3. Carnea se spala si se pune intr-o tava [ teflonata ]impreuna cu ceapa si usturoiul .
  4. Se presara deasupra condimentele si se toarna vinul .
  5. Dati tava la cuptor timp de doua ore .
  6. Din cand in cand verificati daca nu s-a evaporat tot vinul si daca este nevoie completati cu putina apa .
  7. In ultima parte a cocerii intoarceti bucata de carne tot la 10 minute , pentru a fi rumena pe ambele parti . Prin acest procedeu obtin mereu o bucata de carne rumena in exterior si suculenta in interior .
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon copt-la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Postat de Patricia_Iordache_79

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute. Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate)....

Citeste continuarea

Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel

Postat de Valclaudia

Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel

Pentru chiftele: -punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2015, 23:36
Wow! Dar gatesti nu te joci! Arata foarte bine! Imi plac mult retetele tale!
la 27.09.2015, 23:41
bun tare
la 28.09.2015, 00:01
Rux , ceva simplu dar cu efect maxim pentru carnivori inraiti sau pentru cei de ocazie
la 28.09.2015, 00:01
Vladimir , daca nimeresti in zona inca mai am rotocol rezerva
la 28.09.2015, 00:02

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking