Jambon copt-la cuptor

Postat de mihaelar63 in Porc
27 Sep 2015 | 10313 vizualizari
Jambon copt-la cuptor

Am avut un jambon mare pe care sotul l-a portionat in bucati de cate 1-1.5 kg .De data aceasta am folosit o bucata mai mare . Completare sa nu ramna tava goala - o bucata de costita .

Ingrediente

  • 1,5 kg jambon porc semi-afumat cu soric
  • 500 gr costita porc
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • 1 ceapa rosie
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingura rasa boia rosie ardei
  • 1 lingurita fulgi ardei iute
  • 2 cani vin alb sec
  • sare

Mod de preparare

  1. Ceapa se curata si se taie mai mbucati mai mari .
  2. Caciulia de usturoi  se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ]
  3. Carnea se spala si se pune intr-o tava [ teflonata ]impreuna cu ceapa si usturoiul .
  4. Se presara deasupra condimentele si se toarna vinul .
  5. Dati tava la cuptor timp de doua ore .
  6. Din cand in cand verificati daca nu s-a evaporat tot vinul si daca este nevoie completati cu putina apa .
  7. In ultima parte a cocerii intoarceti bucata de carne tot la 10 minute , pentru a fi rumena pe ambele parti . Prin acest procedeu obtin mereu o bucata de carne rumena in exterior si suculenta in interior .
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon copt-la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc in crusta de seminte

Postat de mihaelar63

Cotlet de porc in crusta de seminte

Bucata de cotlet fara os se sareaza , se unge  cu mustar si se tavaleste bine [ apasand cu podul palmelor ] prin mixul de seminte si fulgi de chilli . Prajiti cotletul cu...

Citeste continuarea

Tocana de legume cu pulpa de porc

Postat de Dya

Tocana de legume cu pulpa de  porc

Pulpa de porc taiata cuburi, o punem la calit in putin ulei, pentru 10-15 minute. Adaugam apoi legumele tocate si le calim impreuna cu carnea. Punem si cartofii si supa de legume si fierbem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2015, 23:36
Wow! Dar gatesti nu te joci! Arata foarte bine! Imi plac mult retetele tale!
la 27.09.2015, 23:41
bun tare
la 28.09.2015, 00:01
Rux , ceva simplu dar cu efect maxim pentru carnivori inraiti sau pentru cei de ocazie
la 28.09.2015, 00:01
Vladimir , daca nimeresti in zona inca mai am rotocol rezerva
la 28.09.2015, 00:02

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking