Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

Postat de simona72 in Porc
28 Mar 2016 | 3344 vizualizari
Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

Imi place muschiuletul pentru fragezimea lui, pentru ca se adapteaza usor la diferite retete. Unele sofisticate, altele simple sau pur si simplu afumat si facut mezel cu multa boia deasupra… De data asta va aduc o mancare savuroasa, facuta cu ingrediente existente prin frigider si inspirata din bucataraia englezeasca. 

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • 3 fire de virsli(carnaciori traditionali facuti din carne de oaie sau capra in amestec cu carne de vita sau porc)
  • 200 gr pulpa de porc crud uscata sau bacon
  • 1 borcan de sos pentru paste Arabiatta de la Barilla
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 legatura coriandru proaspat
  • ½ ardei iute
  • 1 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • Cimbru uscat
  • Sare si piper proaspat dupa gust
  • Pentru piure:
  • 500 gr mazare congelata
  • 500 gr cartofi albi
  • 50 gr unt gras
  • Sare dupa gust
  • 1 praf de nucsoara
  • 150 gr cascaval sau parmezan

Mod de preparare

Muschiuletul se spala, se tamponeaza cu servetele de bucatarie si se taie in bucati. Pulpa de porc sau baconul, se taie in feliute si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline la foc iute pana se rumeneste. Scoatem bucatelele de pulpa din tigaie, adaugam bucatile de muschiulet asezonate cu sare, piper si cimbru uscat. Prajim muchiuletul la foc iute pentru 5 minute, pana isi schimba culoarea. Le dam deoparte si prajim virsli taiat in felii pana se rumenesc.

Dupa prajirea carnurilor, in aceeasi tigaie adaugam ceapa verde taiata in bucati, ardeiul iute taiat marunt, morcovii taiati rondele, ardeiul capia taiat bastonase. Calim legumele la foc iute, adaugam sosul de rosii, coriandrul taiat fin, amestecam si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnurile prajite si amestecam. Compozitia rezultata o punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.

Pentru piure: curatam cartofii si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o craticioara, adaugam apa, un praf de sare si mazarea. Punem sa fiarba pana cartofii sunt fierti bine. Strecuram de apa, punem totul in bolul robotului de bucatarie si pasiram bine legumele. Adaugam unt si sare si mixam pana la incorporare. Adaugam la final cascaval sau parmezan ras. Piureul rezultat il punem intr-un pos si facem moate de piure peste tocana. Presaram putin cascaval deasupra si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-35 minute, pana s-a rumenit deasupra. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Jambon imbatat cu Stella Artois

Postat de Constelatialeu

Jambon imbatat cu Stella Artois

Am scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2016, 18:22
ce bine suna
la 28.03.2016, 18:25
Cred ca a fost tare gustoasa
la 28.03.2016, 18:26
Multumesc fete dragi A fost pe gustul nostru...
la 28.03.2016, 18:34
papa bun! ;-bd
la 28.03.2016, 18:45
Ce bun! Vin la masa!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking