Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra

Postat de mihaelar63 in Mezel de casa
21 Ian 2020 | 6708 vizualizari
Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra

,,Bunatati pentru Craciun "  Din jambonul crud-uscat maturat aproape un an si jumatate ne ospatam intreaga iarna . Partea cu carne o servim ca atare sau se regaseste in salate sau diverse preparate . Dar ce sa fac cu partea cu slaninuta si sorici ? M-am gandit ca numai bine ar merge fiarta in zeama de varza acra si cu boia + usturoi .

Ingrediente

  • 700 gr jambon cu soric
  • 1 l zeama varza acra
  • 500 ml apa
  • 1 buc ardei iute
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 foaie dafin mare
  • 1 lingurita piper boabe
  • Topping:D :1catel usturoi+ 1 lingura ulei + boia dulce ardei + boia afumata dulce + chilli

Mod de preparare

  1. Bucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa .
  2. Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru .
  3. Eu am fiert o ora si jumatate pentru ca soricul era destul de uscat .
  4. Se lasa jambonul sa se raceasca pana a doua zi in  zeama in care a fiert . 
  5. Se incalzeste din nou zeama usor ca sa se degreseze jambonul de grasimi .
  6. Se scoate bucata de jambon din zeama in carea a fiert si se lasa sa se scurga si sa se zvante bine .
  7. Deasupra se pune uleiul , usturoiul pisat , putin dinchilli , boia dulce si boia afumata .
  8. Se maseaza bucata de jambon bine cu amestecul de condimente si usturoi .
  9. Pastrati la rece , dar nu inm frigider .
  10. Eu l-am lasat sa se raceasca bine afara si apoi l-am invelit in folie aluminiu si-l pastrez pe balcon.
  11. Serviti jambonul astfel pregatit alaturi de painea preferata , ceapa rosie si ardei iute .

                                             Sa aveti pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Toba

Postat de sufletista

Toba

Intr-o oala adaugam apa,sare,boabe de piper,foaie de dafin,adaugam ingredientele(curatate,spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie. Vom...

Citeste continuarea

Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa

Postat de mihaelar63

Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa

Slanina se spala si se taie in doua bucati mai mici. Limpeziti prunele uscate. Cojile de ceapa se spala. Curatati usturoiul. Se pune la fiert slanina impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2020, 23:55
bun bun
la 22.01.2020, 06:45
la 22.01.2020, 07:30
la 22.01.2020, 08:04
la 22.01.2020, 08:18
Yammy, yamyy! O bunătate!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking