Jambon ''Godina Justitiarul''

Postat de Constelatialeu in Porc
5 Mar 2016 | 3434 vizualizari
Jambon ''Godina Justitiarul''

Daca-i concurs  zic sa particip si eu, ca nu se stie de unde sare iepurele..Godina....Godina Justitiarul, trebuie sa manance bine ca sa fie apt de fapte justitiare.....

Ingrediente

  • o felie de jambon cca 2,3 Kg
  • condimente pentru carne de porc
  • ulei de masline
  • sos de soia
  • 2-3 capatani de usturoi
  • frunzele de la 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 3 cepe de apa
  • cimbru
  • apa

Mod de preparare

Scoatem jambonul de la congelator, ca acolo l-am avut, il asezam intr-un castron si il imbracam in condimente pentru carne se porc, stropim cu ulei de masline si sos de soia , acoperim castronul si lasam pana a doua zi sa se odihneasca impreuna cu condimentele. A doua zi pregatim tava, asezam o folie de aluminiu pe fundul tavii, presaram cimbru, desfacem cateii de usturoi si ii asezam in tava fara sa-i curatam, apoi asezam gratarul tavii. Separat taiem frunzele de ceapa si ceapa de apa, apoi luam jambonul si il prajim cate 5 min pe fiecare parte. In castronul in care a stat jambonul punem ceapa verde si ceapa de apa, turnam sos de soia si cativa stropi de ulei de masline si amestecam, asezam jambonul pe gratarul din tava, deasupra jambonului asezam ceapa, in castronul in care a fost ceapa turnam 2 pahare de apa si clatim castronul de condimentele ramase, turnam in tava apa, peste jambon mai preasaram putina sare, nu foarte multa ca sosul de soia este sarat.Acoperim cu hartie de copt si bagam tava la cuptorul incins la 180 grade, lasam cca 30 min si apoi reducem temperatura si lasam 2 ore, apoi scoatem hartia de copt si mai lasam cca 40 min sa se rumeneasca,. cand scoatem hartia de copt luam din zeama din tava si turnam peste jambon, daca este nevoie mai adaum putina apa. Cand este rumenit presaram usturoi verde, scoatem din cuptor, servim cu sosul format,catrofi prajiti si o salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon ''Godina Justitiarul''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume

Postat de ela2015

Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume

Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper.  Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi...

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi

Postat de mihaelar63

Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi

 Bucatile de cotlet se incresteaza pe partea cu soricul. Astfel bucata de carne nu se va mai strange la prajit. Se  aseaza carnea intr-o marinata formata din bere,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2016, 21:02
Ehe, asta e rasfat pentru el deja!
la 05.03.2016, 21:24
O feliuta vreau si eu, dar sa aibe si putina grasime!!
la 05.03.2016, 21:25
Ohooooooooo,ce bun justițiar!
la 05.03.2016, 21:26
Simona are si grasimuta cat sa fie un deliciu...
la 05.03.2016, 21:26
Rocsi..

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking