Ingrediente
- 1.5 kg jambon porc cu soric
- 2 linguri unt
- 2 linguri miere
- 2 linguri otet balsamic
- 1 lingura ketch-up
- 1 lingura pasta ardei kapia
- 1 /2 lingurita maghiran
- 1 pahar vin
- sare
- 1/2 varza alba
- 1/4 varza rosie
- 1 mar
- 1 ceapa rosie
- 1/2 lingurita chimen macinat
- piper negru macinat
Mod de preparare
- Jambonul se spala, se usuca prin tamponare cu un prospop curat.
- Sarati jambonul si increstati soricul din loc in loc [sa nu se faca jambonul concav la prajit]
- Intr--un wok mare se pune la topit o lingura de unt si bucata de carne. Deasupra se pune ceialalta bucata de unt .
- Se prajeste jambonul pe ambele parti si se aduga miere, otet balsamic, ketch-up pasta ardei, maghiran si vin.
- Se lasa sa fiarba inabusit 30 minute . Din cand in cand se intoarce si se pune cata putina apa daca sosul scade prea mult .
- Intre timp curatati si spalati o ceapa rosie si spalati un mar.
- Taiati fideluta varza.
- Scoateti carnea din tigaie si o puneti pe o tava.
- Taiati cubulete marul, ceapa rosie si carnatul pe care le inabusiti in sosul in care s-a preparat jambonul.
- Se aduga la gatit si varza. Se amesteca si se mai pune apa daca este necesar.
- Cand varza s-a gatit suficient [mie imi place mai usor patrunsa] se condimenteaza cu chimen si piper .
- Inainte de servire incalziti jambonul la cuptor.
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon la tigaie cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|