Ingrediente
- 900 g jambon fara os
- 50 ml ulei
- condimente pentru porc Delikat
- ierburi de gradina Delikat
- ierburi si boia Delikat
- boia de ardei dulce Delikat
- chilli Delikat
- piper negru boabe Delikat, proaspat macinat
- sare
Mod de preparare
Jambonul se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta.
Intr-un castron se amesteca 50 ml ulei cu condimentele Delikat si sare.
Jambonul se unge cu amestec bine, bine, se pune folie alimentara pe castron si se introduce in frigider pentru 4-5 ore.
Jambonul se pune intr-o tava in care am pus putin ulei.
Se toarna un pahar cu apa si restul de condimente ramase in castron.
Se introduce in cuptor pentru 1 ora, 1 ora si jumatate.
Din cand in cand se intoarce si se stropeste cu zeama din tava.
Cand este rumenit frumos, este gata.
Eu l-am mancat cu castraveti acri.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon marinat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|