Japoneze

Postat de RODIMUR in Piine
21 Iul 2017 | 6853 vizualizari
Japoneze

Adeseori, când fac pâine de casă, fac și câteva japoneze, pentru că aluatul este același. Sunt bune și drăguțe la pachet, sau la mic dejun... Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 8 japoneze.

Ingrediente

  • 500 grame făină albă
  • 20-25 grame drojdie
  • 1 ou
  • 250 ml lapte cald
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • 20-25 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ou pentru uns
  • făină pentru modelat

Mod de preparare

Se pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijloc se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se încorporează făina.

Se toarnă puțin câte puțin laptele cald și se frământă, încorporând progresiv toată făina și uniformizând compoziția.

După ce s-a încorporat toată făina, se adaugă uleiul, puțin câte puțin, frământând mereu.

Când s-a încorporat și uleiul, iar aluatul este elastic și ferm, se lasă în vasul acoperit cu un șervet curat, la căldură, ca să crească.

După ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșetă, se mai frământă puțin cu făină și se porționează în 8 bucăți. Se ia fiecare bucată și se face o șuviță, cam de 25 cm lungime, cât se poate de uniformă, după care se înnoadă și capetele se ascund dedesubt. La această adresă de pe youtube aveți explicația video mai clară în ceea ce privește formarea japonezei: 

https://www.youtube.com/watch?v=X-eOzzTm_uE

 

Se așează japonezele în tava prevăzută cu hârtie de copt, se mai lasă 10-15 minute să crească, se ung cu un ou bătut spumă, după care se dau la cuptor, la un foc mediu, până ce se rumenesc frumos.

După ce s-au rumenit frumos, se scoate tava, se pun japonezele într-un vas mai mare, se acoperă cu două-trei șervete curate din bumbac, ca să mai stea la căldură, pentru a nu se întări, iar cănd s-au răcit, sunt bune de mâncat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Japoneze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert clatite japoneze

Postat de RODIMUR

Desert clatite japoneze

Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină. Când albușurile au început...

Citeste continuarea

Japoneze

Postat de rocsi_1612

Japoneze

Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin. Untul il topim, il lasam sa se raceasca, iar laptele il facem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2017, 22:07
Japonezele astea imi aduc aminte de anii de liceu.....foarte frumoase sunt
la 21.07.2017, 22:14
Așa e, Clementina! Astfel de împletituri drăguțe și gustoase ne făceau viața mai frumoasă...!
la 21.07.2017, 22:26
la 21.07.2017, 22:42
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 21.07.2017, 23:23
Ce frumusele sunt!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking