Ingrediente
- 1 kg de faina alba
- 40-50 gr drojdie
- 100 gr unt topit
- 600 ml lapte caldut
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingura de zahar cu varf
- 1 ou pentru uns japonezele
- mac
Mod de preparare
Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichifiaza.
Adaugam laptele caldut peste drojdie si 3 linguri de faina si omogenizam, o lasam sa se activeze sa creasca sa faca basici, vom obtine o maia.
Topim untul si-l lasam la temperatura camerei.
Cernem faina intr-un bol si o amstecam cu sarea iar la mijloc facem o adncitura cu lingura . Turnam maiaua in bolul cu faina si incepem a framanta. Dupa ce incorporam toata faina adugam untul topit si framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si usor de lucrat.
Lasam aluatul sa creasca 30 minute,
Scoatem aluatul din bol pe blatul de lucru si-l impartim in 16 bucati egale.
Luam o bucata de aluat si o modelam dandu-i forma unui sul subtire si lung.
Sulul subtire se indoaie la mijloc, se va forma o bucla iar capetele se rasucesc intre ele dar nu de tot.
Bucla ramasa in parte de sus o ridicam si o asezam peste impletitura realizata apoi bagam capetele de sul se vor indoi si ascunde prin bucla din mijloc dedesubt sub aluat. Asa am format japoneza pe care o asezam intr-o tava cu hartie de copt. Lasam sa creasca la loc caldut 15 minute dupa care le ungem cu ou batut si le presaram cu mac. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.
Cat sunt de bune nu va mai zic ca stiti :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Japoneze cu lapte si unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|