Jumari cu varza acra, in sos de rosii, la tigaie

Postat de vasimur in Mancaruri cu carne
14 Feb 2021 | 7139 vizualizari
Jumari cu varza acra, in sos de rosii, la tigaie

Am găsit niște jumări proaspete, la carmangerie, așa că nu m-am putut abține și am cumpărat. O parte le-am măncat cu pâine și ceapă dar m-am gândit să fac și cu varză murată călită, așa că m-am pus pe treabă. Vă pot spune doar că a ieșit o minunăție! Oricum eu sunt mare amator de varză călită, murată sau dulce, cu sau fără carne. Varza călită este o mâncare simplă și gustoasă, pe placul multora.

Ingrediente

  • 1 varză murată, mai mare
  • 1-2 roșii de mărime medie
  • 1-2 cepe, mai mari
  • jumări de porc (cca 200-250 g)
  • sare după gust
  • piper după gust
  • boia de ardei dulce, după gust
  • 250 ml suc de roșii sau 2-3 linguri de bulion/pastă de roșii
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • pătrunjel verde, tocat
  • ardei iute, pentru servit (opțional)
  • cimbru uscat sau proaspăt (opțional)

Mod de preparare

Curățăm ceapa și roșiile, le spălăm și le tocăm peștișori (julienne) sau cubulețe, cum ne place.

Punem uleiul într-o tigaie, îl încingem, adăugăm jumările și le lăsăm doar până ce lasă puțină grăsime.

Adăugăm ceapa și roșiile, amestecăm și lăsăm să se călească, până ce se înmoaie ceapa. Punem apoi varza tocată mărunt sau fideluțe și lăsăm să se călească împreună cam 10-15 minute. Amestecăm periodic ca să nu se prindă de fundul tigăii. 

Adăugăm apoi sucul de roșii, o crenguță de cimbru și eventual puțină apă, cât să le cuprindă. Punem capacul și lăsăm să fiarbă înăbușit, până ce se înmoaie varza și scade apa! Gustăm și când este fiartă, oprim focul. Condimentăm după gust, cu sare, piper, boia de ardei dulce și verdeață tocată și lăsăm puțin ca să se întrepătrundă gusturile. Servim cu ardei iute și cu smântână dacă dorim.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari cu varza acra, in sos de rosii, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute marinate

Postat de Constelatialeu

Chiftelute marinate

Pregatim mai intai chiftelutele.Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt,condimente ,apoi cele 2 oua si la final patrunjelul tocat.Omogenizam bine compozitia,gustam sa fie sarat,piperat si tot ce...

Citeste continuarea

Fasole pastai cu kaizer

Postat de gurita_ta2005

Fasole pastai cu kaizer

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline si unt. Se adauga kaizerul taiat feliute si se adauga peste ceapa ,se lasa sa se rumeneasca putin,impreuna cu usturoiul strivit,se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2021, 17:51
Delicios
la 14.02.2021, 17:55
Delicioasa!
la 14.02.2021, 18:00
la 14.02.2021, 18:01
la 14.02.2021, 18:09
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking