Kafta cu seminte - chiftele libaneze

Postat de mihaelar63 in Vita
3 Feb 2014 | 7383 vizualizari
Kafta cu seminte - chiftele libaneze

Kafta se prepara din carne tocata de vita sau miel si se condimenteaza cu arome specific orientale . Eu m-am inspirat de pe TV Paprika din emisiunea Lucindei Scala Quinn. Am riscat eu cu scortisoara si menta verde :D Surpriza a fost ca si sotului i-au placut foarte mult.. Pe mine m-a impresionat suculenta si aroma . Kafta este alternativa la vesnicele chiftelute .

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata vita
  • 1 ceapa mica tocata
  • 1 lingura menta verde tocata
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ulei susan
  • 1 lingurita chimin
  • 1 lingura amestec piper, scortisoara, coriandru,cuisoare
  • 2-3 linguri supa carne
  • sare
  • 3 linguri seminte : floarea soarelui , susan , in .
  • 12 frigarui din lemn 15-20 cm
  • Legume proaspete pentru servit:rosii si salata verde

Mod de preparare

 Se amesteca toate ingredientele  si se dau cateva ore la rece .

Puneti  frigaruile sa stea in apa sa se infoaie . Nu se vor arde la copt.

Formati cu mainile umezite un fel de mititei mai lunguieti, in care infingeti  cate o frigaruie .

Coaceti frigarule la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt .

Puneti semintele intr-o punga mai groasa si zdrobiti semintele cu ajutorul unui facalet [ sucitor].

Scoateti kafta de la cuptor si cu ajutorul unei pensule le ungeti cu grasimea ce au lasat-o

Treceti pe fiecare prin seminte .

Serviti cu legume proaspete .

Daca ti-a placut reteta noastra "Kafta cu seminte - chiftele libaneze" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)

Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul...

Citeste continuarea

Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia

Postat de merisor67

Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia

Mai intai pregatim marinata. Intr-un bol amestecam toate ingredientele, la rece, pana cand se topeste sarea. Filetam carnea in felii de grosimea degetului mare si le intepam din loc in loc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2014, 00:04
Wowww! Le stiu...sunt minunate draga mea!
la 04.02.2014, 00:06
la 04.02.2014, 01:35
sunt minunate va zic cu siguranta
la 04.02.2014, 03:31
yummy
la 04.02.2014, 06:18

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking