Chiftelute in aluat

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
10 Ian 2014 | 5818 vizualizari
Chiftelute in aluat

Au facut multi bucatarasi reteta asta, asa ca azi i-a venit randul sa o fac si eu...Sunt minunate atat la micul dejun, seara la cina dar si luate la pachetel....Un alt preparat invatat de la voi dragii mei.>:D

Ingrediente

  • pt chiftele:
  • 600 gr carne de vitel
  • 2 cartofi fierti
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 3 oua
  • 1 lingura de patrunjel si marar proaspat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cascaval ras optional
  • pt aluat:
  • 150 ml lapte batut
  • 150 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cartof fiert si zdrobit
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 500 gr faina alba
  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • pt decor:
  • 1 galbenus
  • 1-2 linguri lapte
  • 1-2 linguri seminte de chimen(sau orice alt tip de seminte)

Mod de preparare

Prima oara punem in masina de paine ingredientele pt aluat in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce masina a framantat aluatul, punem aluatul intr-un castron la loc caldut la dospit, pana isi dubleaza volumul. 

Pt chiftele:dam prin masina de tocat cartofii fierti, iar apoi carnea. Adaugam ouale, condimentele, usturoiul pisat si framantam cu mana toate ingredientele pana se intrebatrund bine. Formam chiftelute pe care le punem in tava aragazului tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 200 grade pt 5 minute, atat cat sa prinda o crusta pe deasupra. 

Ungem masa de lucru cu cate putin ulei sau o folie de silicon pe care vom lucra. Luam cate putin aluat dospit, il intindem putin cu degetele, punem cascaval ras(eu am pus, dar nu pe toate), punem cate o chifteluta dupa ce a stat 5 minute la cuptor, adunam marginile si modelam aluatul cu chifteluta inauntru. Le punem pe toate intr-un vas termorezistent, le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram seminte pe deasupra. Mie mi-au mai ramas trei chiftele, asa ca le-am pus si pe astea intr-un alt vas mai micut. Dam vasele la cuptorul incins la 60-70 grade pt 10-15 minute, sau le lasam la loc caldut pana ce mai creste putin aluatul. Marim temperatura la cuptor la 180 grade si le lasam 12-15 minute, pana devin rumene pe deasupra.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute in aluat

Postat de Corina33

Chiftelute in aluat

Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam...

Citeste continuarea

Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute

Postat de simona72

Tarta sarata cu ciuperci, loboda si chiftelute

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare scoatem aluatul pe o planseta din silicon pudrata cu faina. Facem o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 10.01.2014, 20:13
Ce imi plac mie cocaturile,cam exagerez cu ele ,in ultimul timp,super arata,Simo
la 10.01.2014, 20:15
le-am incercat si eu Costel a fost mai incantat decat mine )
la 10.01.2014, 20:16
Arata bine,nu zic nu,dar sa le faca altcineva....
la 10.01.2014, 20:16
minunate ti-au iesit!
la 10.01.2014, 20:18
Multumesc frumos!! Si noi am topit rapid cateva, nu puteam sa fac poze de pofta

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking