Kanuga

Postat de Julie in Prajituri
24 Mai 2010 | 5082 vizualizari
Kanuga

Ingrediente

BLAT:

  • 150g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri cafea macinata
  • 3 linguri cafea preparata
  • 2 lingurite ness
  • o esenta de vanilie ( sau migdale)
  • 3 oua
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina

DECOR:

  • frisca
  • migdale sau ciocolata rasa

Mod de preparare

Asezam pe foc un vas in care am pus: untul, zaharul, cacaua, cafeaua si nessul.
Lasam sa dea cateva clocote.
Crema obtinuta o dam la rece.

Separam ouale. Batem galbenusurile cu un praf de sare si albusurile spuma.
In crema racita bine ,adaugam galbenusurile , faina, praful de copt ,esenta si albusurile spuma .
Amestecam foarte usor de jos in sus.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia si o coacem in cuptorul deja incalzit, timp de 15 minte. Oprim focul dar nu scoatem prajitura, o mai lasam 15-20 minute , pentru a nu se lasa.

Scoatem prajitura din tava, o lasam sa se raceasca apoi o ornam cu frisca si migdale maruntite. Asa este reteta originala ...dar eu de data asta am ornat-o cu ciocolata rasa...e buna si asa!    Data viitoare  promit sa folosesc migdale.  :)

Taiem prajitura dupa preferinta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kanuga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu capsuni

Blat de pandispan cu capsuni : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Separat amestecam galbenusurile cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Postat de CameliaComan

Desert prajitura cu nuca, ciocolata, crema de vanilie si jeleu de capsuni

Blat: Intr-un bol, batem albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana obtinem o bezea stralucitoare. Nucile trebuie sa fie maruntite. Eu le-am batut intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2010, 08:27
buna dimineata! m-am trezitsi-am venit la cafea si-un desert de la tine.dai?
la 24.05.2010, 08:35
Cu mare drag! Si pentru ca esti prima...ai cea mai mare portie!
la 24.05.2010, 09:29
al doilea are o portie mai mica, nu? ...e...nu-i nimic, ma bucur ca mai primesc ceva totusi....
la 24.05.2010, 09:39
am venit si eu m-am trezit mai greu dar am avut treaba cu nadina azi-noapte si m-am trezit mai tarziu azi
la 24.05.2010, 10:30
ce imi place cu aroma de cafea

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking