Tort " Merci"

Postat de RuxyRux in Torturi
18 Mar 2013 | 13299 vizualizari
Tort " Merci"

Astazi baiatul meu drag implineste o varsta tare frumoasa, 17 ani... iar mami ii dedica cu dragoste acest tort irezistibil de ciocolata! La multi ani copil minunat!

Ingrediente

Blat :
  • 10 linguri cu varf de faina
  • 250 gr unt
  • 10 linguri cu varf de zahar pudra
  • 150 gr ciocolata
  • 6 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • 3 oua
  • 1 lingura ness
  • 3 linguri cacao
Crema de ciocolata cu cafea:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu cafea
  • 1 lingura ness
  • 3 linguri amaretto
Crema de ciocolata alba si vanilie:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • vanilie
Crema de ciocolata cu lapte:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu lapte
Crema de ciocolata neagra:
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata amaruie( cu portocale am pus eu)
Decor:
  • ciocolata " Merci"
  • bomboane de ciocolata belgiana fructe de mare
Sosul de ciocolata:
  • 150 gr ciocolata " Merci"
  • 7 linguri lapte

Mod de preparare

Se pregatesc pe rand cremele de ciocolata:

Se pune frisca intr-un vas( ibric) si se lasa pana aproape sa dea in clocot, cand incepe sa faca bule se trage de pe foc si se adauga peste ciocolata in vasul de mixer. Se mixeaza pana se leaga crema. Este bine sa ramana mai moale dar legata si cremoasa, la frigider se va intari suficient.

Se procedeaza la fel pentru fiecare crema apoi se pun la rece in boluri. Pentru crema de cafea se mai adauga si restul ingredientelor la mixer si se mixeaza bine.

Blatul:

Se pun toate ingredientele( mai putin ciocolata) pentru blat in vasul de mixer si se mixeaza pana devine o crema compozitia. Untul trebuie sa fie moale. La sfarsit de adauga si ciocolata topita pe baie de aburi. Daca mai este necesar se mai poate adauga putin lapte( daca vi se pare crema prea groasa, consistenta trebuie sa fie cea pentru blat de tort).

Se imparte in trei crema si se coc trei blaturi in forma de tort tapetata cu pergament. se lasa la racit.

Pe un platou se asambleaza tortul.

Se pune primul blat, ungem cu crema de ciocolata si cafea, apoi al doilea blat si crema de ciocolata alba deasupra. Ultimul blat se unge cu crema de ciocolata cu lapte.

Crema de ciocolata amaruie( lasata la temperatura camerei) va imbraca tortul.

Ornam cu ciocolatelele " Merci" si cu bomboanele belgiene.

Sosul se face  topind ciocolata in lapte pe baie de aburi si se toarna la baza tortului cu lingurita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Merci"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (102)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Postat de momo121

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Mod de preparare blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2013, 12:06
arata extraordinar,La multi ani baiatului
la 18.03.2013, 12:07
Multumesc tare mult Kuki...esti o draguta...inca nu l-am taiat dar diseara revin cu sectiunea dupa ce-l sarbatorim! Pup cu drag!
la 18.03.2013, 12:08
Frumos
La multi ani baiatului!
la 18.03.2013, 12:08
Multumesc Motanel...nu e cel mai frumos...dar cu multa dragoste e facut cu siguranta...
la 18.03.2013, 12:09
Să-i dea Dumnezeu zile multe şi bune spre a-şi împlini bunele dorinţe pentru împlinirea sa şi bucuria voastră, a părinţilor.
Minunat tortul, şi sunt convins că dragostea cu care l-ai făcut îi dă o mai mare valoare.

Vezi toate comentariile (102)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking