Ingrediente
- gulie 1 bucată mare sau 2 mai mici,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- ulei de măsline,
- sare iodată,
- piper alb proaspăt măcinat,
- mix de verdețuri ( mărar, pătrunjel, coriandru),
- smântână cca. 4 linguri,
- făină albă de grâu cca. 2 linguri.
Mod de preparare
Gulia și ceapa se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea fină. Ceapa se călește în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, necoprit. Dup ce a devenit translucidă, se adaugă gulia rasă, se asezonează de sare și piper, apoi se completează cu cca. 200 ml. apă rece, se lasă la fiert, acoperit cca. 20 de minute la foc mediu. După ce s-a fiert gulia, se face un sos din smântână și făină, ce se adaugă la gulia scăzută, se lasă cca. 3 minute la fiert, la foc mic, amestecându-se continuu, ca să nu facă cocoloașe. La final se adaugă verdețurile tocate mărunt, amestecându-se ușor ca să se înglobeze în sos.
Se servește ca atare cu pâine/piure/orez/ sau alături de preparate din carne/pește.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|