Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri

Postat de panacris in Sosuri
30 Mai 2013 | 7038 vizualizari
Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri

De fapt e un fel de mâncărică sau mai bine spus ciulama de gulii;) O mâncărică din vremea copilăriei!

Ingrediente

  • gulie 1 bucată mare sau 2 mai mici,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper alb proaspăt măcinat,
  • mix de verdețuri ( mărar, pătrunjel, coriandru),
  • smântână cca. 4 linguri,
  • făină albă de grâu cca. 2 linguri.

Mod de preparare

Gulia și ceapa se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea fină. Ceapa se călește în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, necoprit. Dup ce a devenit translucidă, se adaugă gulia rasă, se asezonează de sare și piper, apoi se completează cu cca. 200 ml. apă rece, se lasă la fiert, acoperit cca. 20 de minute la foc mediu. După ce s-a fiert gulia, se face un sos din smântână și făină, ce se adaugă la gulia scăzută, se lasă cca. 3 minute la fiert, la foc mic, amestecându-se continuu, ca să nu facă cocoloașe. La final se adaugă verdețurile tocate mărunt, amestecându-se ușor ca să se înglobeze în sos.

Se servește ca atare cu pâine/piure/orez/ sau alături de preparate din carne/pește.

Poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Karalábé mártás adică Sos de gulii cu verdețuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de sos de rosii cu ardei copti

Postat de Constelatialeu

Reteta de sos de rosii cu ardei copti

Iata cum se prepara Reteta de sos de rosii cu ardei copti Mi-am cules rosiile si ardeii din solar. Ardeii i-am pus la copt, iar rosiile le-am oparit. Le-am lasat sa se raceasca, peste ardeii...

Citeste continuarea

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Postat de Ksenya

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele. Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta . Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2013, 19:22
VİN LA MASA
la 30.05.2013, 19:30
bun bun
la 30.05.2013, 19:33
delicios desigur
la 30.05.2013, 20:17
Pusa la favooo..sa probez!
la 30.05.2013, 20:19

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking