Kibbeh Copt (Libanez)

Postat de dentistutza in Mancaruri cu carne
26 Apr 2011 | 10035 vizualizari
Kibbeh Copt (Libanez)

Eram obisnuita cu versiunea prajita dar am descoperit ca in Liban, traditional, kibbeh se face la cuptor.

Ingrediente

  • Crusta
  • 300 gr. burghul fin
  •  500-600 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • 1.5 kg carne tocata vitel cu miel
  • 1 legatura patrunjel sau coriandru proaspat
  • cozile de la 1 legatura ceapa verde
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite Baharat ( condim. pt kibbeh)
  • 2 lingurite camun oriental
  • 1 lingurita piper
  • 30 gr. samburi de pin ( snoubar)
  • 30 gr. migdale rumenite si tocate
  • ulei de masline

Mod de preparare

crusta

Intr-un castron se pune la inmuiat burghul cu apa pentru min. 2 ore pana se absoarbe tot lichidul.Se pune la robot toata cantitatea si se mixeaza tare ca sa devina ca o pasta. Se adauga 500 gr. din carnea macinata, sare si piper si se mixeaza pana se face o compzitie omogena care se desprinde de pe peretii vasului. Se scoate, se pune intr-un vas incapator se toarna un pic de ulei de masline si se framanta bine cu mana, ca pe un aluat, timp de cateva minute.

umplutura

se amesteca restul de carne cu ceapa,coditele de ceapa tocate fin, patrunjelul tocat, mirodeniile. samburii de pin rumeniti si migdalele. Se prajeste in ulei de masline pana scade zeama ( ca pentru placinta cu carne).

Intr-un vas metalic uns cu ulei de masline se pune un strat de crusta subtire intins cu mana, carnea si pe deasupra inca un strat de crusta subtire. Se cresteaza, se picura ulei de masline si se coace cel putin 45 de minute ca sa fie crusta uscata, crocanta.

 E foarte aromat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kibbeh Copt (Libanez)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute in aluat de bere

Postat de caroline

Chiftelute in aluat de bere

Incepem prin a pregati compozitia  pentru chiftelute. Punem intr-un bol carnea tocata,oul intreg,painea pusa in lapte si apoi stoarsa bine ,ceapa tocata  marunt  si sare,piper...

Citeste continuarea

Varza cu costita la tuci

Postat de Constelatialeu

Varza cu costita la tuci

Mi-am pregatit toate ingredientele, sa le am la indemana, am curatat ceapa si ardeiul,  le-am taiat in bucati mai mari, am tocat varza si am taiat rosiile bucati mari. Varza am frecat-o cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2011, 10:32
super
la 26.04.2011, 10:49
la 26.04.2011, 11:08
Arata foarte bine si cred ca e o bunatate,din pacate n-am mancat niciodata
la 26.04.2011, 11:17
interesanta
la 26.04.2011, 11:31
Arata bine si cred ca si la gust este tare bun.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking