Kievskaia

Postat de miha in Aperitive / Garnituri
6 Iun 2010 | 15651 vizualizari
Kievskaia

sau...piept de pasare pane a la Kiev

Ingrediente

  • 50 g unt aromat (usturoi, rozmarin, ceapa verde, patrunjel verde, zeama de lamaie)
  • 1 piept de pui
  • 1 ou
  • faina
  • pesmet

Mod de preparare

Untul aromat l-am preparat dupa aceasta reteta, la care am mai adaugat 2 linguri zeama de lamaie.

Usturoiul, patrunjelul verde, cozile de ceapa cu rozmarin, sare si piper se pun intr-un castron si se piseaza pana devin pasta. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza pana devine pufos, apoi se adauga peste pasta.

Se pune pe o bucata de folie alimentara si se da la congelator cateva minute, pana se intareste.

Acest fel de mancare se prepara numai din piept de pasare.

Pieptul de pui se bate bine si se subtiaza ca pentru snitele. Ca sa nu se rupa, atunci cand se bate se foloseste o folie alimentara.

Se sareaza si se ruleaza punand inauntru cate o bucata taiata din untul aromat intarit. Se ruleaza astfel incat untul sa fie bine impachetat inauntru.

Se trece ruloul prin faina, oul batut si prin pesmet. Se repeta aceasta operatiune de 2 ori, dupa care se prajeste fiecare rulou in ulei mult si foarte bine incins, intorcandu-le pe toate partile in timpul prajitului.

Se servesc calde cu garnitura de cartofi, mazare sau morcovi tineri sote.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kievskaia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Retete similare

Pui Kievskaia

Postat de merisor67

Pui Kievskaia

Preparăm mai întâi untul aromatizat care trebuie să stea la congelator o perioadă. Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le...

Citeste continuarea

Pui Kievskaia

Postat de Irina

Pui Kievskaia

Am taiat pieptul de pui in jumatate, iar fiecare jumatate am taiat-o pe grosime, astfel incat am obtinut doua bucati mari de pui.  Am condimentat cu sare, piper si cimbru fasiile de pui si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.06.2010, 23:50
primaaaaatrebuie sa incerc si eu unt de asta cred ca e tare bun. eu fac ceva asemanator si pun Philadelphia cu marar
la 06.06.2010, 23:57
mamaaa ce bine arata
la 06.06.2010, 23:57
la favorite
la 07.06.2010, 00:12
Roxana, suna bine si apetisant si varianta ta.
la 07.06.2010, 00:13
Ela...multumesc. sa ai spor!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking