Kinder Pingui

Postat de JustLoveCookin in Prajituri
30 Dec 2010 | 22031 vizualizari
Kinder Pingui

Am vazut numele acestei prajituri pe multe bloguri si dupa o buna bucata de timp am decis sa o fac si eu,ca prea laudata era.Reteta apartine doamnei Laura Laurentiu,careia ii multumesc mult! Ceva trebuia sa aiba prajitura asta de o laudau toti.Si asa era! Cred ca place tuturor.Noi am terminat ditamai tava de prajitura in timp record.De obicei impart dulciurile cu vecinii,fara abateri.E o metoda minunata pentru a gati mult si a nu te ingrasa.Ma adora toti! Insaaaaa…De data asta m-am uitat luuuunnng la ea,am vrut sa o impart si pe asta,dupa care am gasit scuza ca deja daruisem pachete cu gingerbread men , vanilla cookies si inca niste biscuitei (reteta dupa) si ca as exagera daca le mai duc si prajitura. : D Voi ce ziceti? Am reusit sa ma pacalesc singura de data asta.Si da,am mancat-o toata noi !!! : D

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 200 grame zahar
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  • 5 linguri pline cu gris
  • 5 linguri pline de faina
  • 5 linguri pline de cacao amara
  • 5 linguri de miere (de salcam)
  • 1,5 pac. de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
  • Glazura 1 (peste crema)
  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei
  • Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
  • 220 de grame de ciocolata de menaj
  • 100 grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingura zahar praf
  • Crema:
  • 700 ml frisca
  • 10 g gelatina sau 2 pachetele de intaritor de frisca
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere
  • 1  lingura de esenta de vanilie

Mod de preparare

Batem bat albusurile cu sarea.Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, dupa care adaugam faina, grisul,cacaoa ,vanilia, praful de copt,mierea dizolvata in laptele caldut si uleiul.Amestecam bine ,apoi adaugam si albusurile batute bine.Amestecam usor cu o lingura de lemn.
Eu pentru a nu avea probleme cu taiatul blatului in mod egal am impartit compozitia in 2 si am pus in 2 tavi.Aici va spun “greseala” mea: am turnat compozitia in tava cuptorului si bineinteles ca nu mi-a iesit foarte inalta.Si fiind prea mare,nu imi incapea in frigider,asa ca  trebuit sa fac 2 kinder pingui.Unul mai mare pt Craciun si unul mai mic pentru pre X’mas.Au fost toti foarte fericiti de aceasta intamplare,insa.Deci puteti folosi o tava mai mica decat cea a cuptorului si eventual sa faceti ca mine,sa coaceti in 2 tavi sau in una de 2 ori.
Dam la cuptorul ventilat la 165 grade timp 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.La mine a fost gata in 8 minute/ventilat.Lasam blatul/blaturile la racit fara a indeparta hartia de copt.
Preparam glazura 1:
Amestecam toate ingredientele pe bain marie,pana se topesc,apoi lasam sa se racoreasca.
Preparam crema:
Batem bat frisca, apoi adaugam zaharul si mierea .Lasam gelatina la hidratat in apa rece timp de 10 minute dupa care o punem in laptele caldut,asa se va topi.Adaugam laptele cu gelatina in crema si amestecam bine.
In cazul in care folositi intaritor de frisca,il folositi dupa instructiunile de pe cutie,apoi adaugati zaharul,esenta si mierea.Amestecam  pana la omogenizare.Vom obtine o crema densa.

Asamblarea prajiturii:
Punem o foaie de prajitura pe tava,luand hartia de copt si intindem jumatate din crema peste ea.Dam la rece 10-15 minute.
Preparam glazura 2:
Ca si la prima glazura,topim tot pe bain marie sau pe foc mic si lasam sa se racoreasca.
Scoatem din frigider si punem jumatatea de crema ramasa.Nivelam bine.Punem foaia cu hartia de copt deasupra,presam usor peste tot,apoi dezlipim hartia.
Turnam cu o lingura peste tot glazura 2,pe care o nivelam cu un cutit umed cu lama lunga.Lasam la temperatura camerei cateva minute,dupa care dam la rece.Poate fi servita dupa cateva ore.Pentru a nu avea probleme cu taiatul ciocolatei intarite de deasupra,inainte de a o taia treceti lama cutitului prin flacara,asa va topi glazura si nu va afecta aspectul feliilor.
E de o bunatate rara…La noi s-a terminat mult mai repede decat e omeneste posibil.Recomand cu ardoare aceasta prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura kinder pingui

Postat de Criss

Desert prajitura kinder pingui

Foi : Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris,...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Pentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2010, 10:23
Este grozav de bun ,arata super bine am facut si eu si sa topit rapid http://www.bucataras.ro/retete/13024/tort-kinder-pinguin.html felicitari
la 30.12.2010, 11:16
minunata
la 30.12.2010, 11:20
Asa e,e minunata.Tocmai am primit un comentariu pe blog cum ca nu ar fi placut unei mese intregi de oameni...Eu abia am postat-o,asa ca nu ma simt vinovata,reteta e oricum aceeasi peste tot.Poate a fost vreo problema cu ingredientele.Noi am eliminat-o in no time...Prea buna mi s-a parut...Ce bine arata si a ta!! As reface-o si-acum,daca nu m-as simti inca vinovata pt cat am mancat din ea. ) Pupici !
la 30.12.2010, 11:20
Multumesc,Rocsi,scumpa !!
la 30.12.2010, 11:24
Fabuloasa

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking