Kinder Pingui

Postat de Luana in Prajituri
19 Mar 2013 | 4794 vizualizari
Kinder Pingui

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 200 gr de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri cu gris
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1 1/2 pachetel praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 ml de lapte
  • 270 ml de ulei
  • Ingrediente pentru crema:
  • 700 ml frisca lichida
  • 3 pachete de intaritor de frisca
  • 3 linguri de lapte condensat
  • 2 linguri de miere
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • -Glazura 1:
  • 120 gr de ciocolata de menaj
  • 70 gr de unt
  • o lingura de apa
  • 2 linguri de ulei
  • -Glazura 2:
  • 220 gr de ciocolata de menaj
  • 100 gr de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingura de zahar pudra

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus, amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se obtine o crema groasa, se pune incet incet faina amestecata cu praful de copt, cacaua si grisul. Se mixeaza apoi pe rand la viteza mica laptele, uleiul si la final se adauga mierea.

Separat se bat albusurile spuma impreuna cu sarea pana se face tare, amestecam albusurile cu galbenusurile. Din aceasta compozitie se coc 2 foi. Foile se coc 12-15 minute, dupa care se lasa la racit.

Batem frisca tare, adaugam intaritorul de frisca, mierea si vanilia. Obtinem o crema tare, pe care o dam la rece.

Glazurile:se topesc toate ingredientele la bain marie si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Peste prima foaie se pune jumatate din cantitatea de crema si o nivelam cu un cutit umed sau o spatula. Peste crema punem prima glazura, o dam cateva minute la frigider sa se intareasca glazura. Se pune deasupra restul de crema ramasa si foaia ramasa. Se adauga glazura ramasa, se uniformizeaza bine si se da cateva ore la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura kinder pingui

Postat de Criss

Desert prajitura kinder pingui

Foi : Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris,...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Pentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2013, 14:04
David al meu ar devora una intreaga
la 19.03.2013, 14:06
)) e praji mea preferata o fac cu placere de atatea ori...
la 19.03.2013, 14:11
la 19.03.2013, 14:32
faina praji
la 19.03.2013, 14:42

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking