Ingrediente
Pentru blat:
- 5 oua
- 100 gr faina
- 100 gr zahar
- 1 1/2 linguri gris
- 2 linguri miere
- 4 lingurite cacao
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
Pentru crema:
- 400 ml frisca lichida+2 plicuri intaritor frisca
- 150 ml lapte condensat
- 2 linguri miere
- esenta visine
Pentru glazura:
- 100 gr ciocolata 40% cacao
- 50 gr unt,
- o lingura ulei
Pentru topping:
- 3 linguri unt de arahide,
- 4 linguri topping fructe de padure -Aici este in totalitate amprenta mea
Mod de preparare
Blatul: Se separa galbenusurile de albus,se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste,apoi se adauga treptat faina,grisul,praful de copt stins cu otet,laptele,uleiul,mierea si la urma cacao.Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza cu grija in aluatul cu cacao.Se imparte compozitita in 2 parti si se coc 2 foi la foc mediu cam 10-15 min dar incercati cu scobitoarea daca aluatul s-a copt inainte de a-l scoate din cuptor.
Crema: Frisca impreuna cu intaritorul se bat pana cand frisca s-a intarit,apoi se adauga mierea,esenta de visine (reteta originala era cu esenta de vanilie,puneti de care va place) si la urma laptele condensat si se amesteca toate bine cu blenderul pana crema capata o consistenta grosuta.
Glazura: La bain marie se pune intr-un vas ciocolata taiata bucati,untul si uleiul si se amesteca pana se omogenizeaza si se topesc toate ingredientele complet.
Toppingul: eu am pus tot la bain-marie un vas cu untul de arahide si siropul de fructe de padure,am amestecat pana s-a topit untul si am amestecat bine.
Intr-o tava plata am pus prima foaie de blat,api jumatate din si crema,toppingul si am dat 5 minute la frigider,apoi am pus restul de crema,celalalt blat si deasupra glazura de ciocolata inca calduta bine.Am pastrat putina crema pentru decor si am lasat prajitura la frigider 3 ore inainte de a o taia.
Bun si gustos!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder pingui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|