Kinder pingui

Postat de papabundetot in Prajituri
24 Aug 2013 | 4433 vizualizari
Kinder pingui

Am tot auzit de prajitura asta ,recunosc ca eu nici varianta originala ca sa ii spun asa nu am gustat-o vreodata asa ca nu prea stiam la ce sa ma astept,mi-am si permis sa risc si sa schimb putin aroma,in stilul meu insa…a fost de bun augur pana la urma amprenta mea si in final am obtinut o prajitura buna,pufoasa si delicioasa :) Aceasta reteta am luat-o de pe Gustos.ro si am modificat-o pe alocuri..cunoscatorii isi vor da seama ce si unde am schimbat :)

Ingrediente

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 100 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 1 1/2 linguri gris
  • 2 linguri miere
  • 4 lingurite cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte

Pentru crema:

  • 400 ml frisca lichida+2 plicuri intaritor frisca
  • 150 ml lapte condensat
  • 2 linguri miere
  • esenta visine

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata 40% cacao
  • 50 gr unt,
  • o lingura ulei

Pentru topping:

  • 3 linguri unt de arahide,
  • 4 linguri topping fructe de padure -Aici este in totalitate amprenta mea

Mod de preparare

Blatul: Se separa galbenusurile de albus,se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste,apoi se adauga treptat faina,grisul,praful de copt stins cu otet,laptele,uleiul,mierea si la urma cacao.Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza cu grija in aluatul cu cacao.Se imparte compozitita in 2 parti si se coc 2 foi la foc mediu cam 10-15 min dar incercati cu scobitoarea daca aluatul s-a copt inainte de a-l scoate din cuptor.

Crema: Frisca impreuna cu intaritorul se bat pana cand frisca s-a intarit,apoi se adauga mierea,esenta de visine (reteta originala era cu esenta de vanilie,puneti de care va place) si la urma laptele condensat si se amesteca toate bine cu blenderul pana crema capata  o consistenta grosuta.

Glazura: La bain marie se pune intr-un vas ciocolata taiata bucati,untul si uleiul si se amesteca pana se omogenizeaza si se topesc toate ingredientele complet.

Toppingul: eu am pus tot la bain-marie un vas cu untul de arahide si siropul de fructe de padure,am amestecat pana s-a topit untul si am amestecat bine.

Intr-o tava plata am pus prima foaie de blat,api jumatate din si crema,toppingul si am dat 5 minute la frigider,apoi am pus restul de crema,celalalt blat si deasupra glazura de ciocolata inca calduta bine.Am pastrat putina crema pentru decor si am lasat prajitura la frigider 3 ore inainte de a o taia.

Bun si gustos!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder pingui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura kinder pingui

Postat de Criss

Desert prajitura kinder pingui

Foi : Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris,...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Pentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2013, 19:11
Foarte buna prajiturica!
la 24.08.2013, 19:12
la 24.08.2013, 19:16
Aoleu, mai pui multe bunatati deodata? )
la 24.08.2013, 19:25
Gata!!!!
la 24.08.2013, 19:26
eu nu am cand ca sunt la munca...asa ca in weekend imi scot parleala

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking