Ingrediente
- 1 ridiche alba
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa verde
- 2 linguri gochugaru (pasta de ardei iute korean)
- 1 lingurita de sos de peste (fish sauce) - optional
- 1/2 lingurita de ghimbir ras
Mod de preparare
Se curata ridichea si se taie in cuburi de aproximativ 1 cm. Se pun intr-un bol si se adauga sarea si zaharul. Se lasa deoparte cam 15 minute,apoi se scurge zeama lasata,dar nu se arunca.
Se taie ceapa verde curatata in felii subtiri ,iar usturoiul se preseaza sau se piseaza.
Se adauga la cuburile de ridiche usturoiul,ceapa verde,gochugaru, sosul de peste , ghimbirul ras si zeama lasata de ridichi. Se amesteca bine toate ingredientele si se introduc intr-un borcan.
Pot fi consumate deindata sau se pot pastra la frigider. De asemenea, borcanul poate fi lasat cateva zile la temperatura camerei,iar cand incepe sa fermenteze se introduce in frigider.
Acompaniaza mancarurile coreene,cum ar fi supa sau orezul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kkak do gi - Kimchi cu ridiche alba" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|