Kimchi

Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri
10 Mai 2011 | 10626 vizualizari
Kimchi

Ei,daca am incercat kimchiul cu castraveti,nu a mai durat mult si l-am incercat pe cel cu de toate. Imi era o pofta de orez prajit cu kimchi de nu mai puteam asa ca m-am indreptat frumos spre bucatarie. Kimchiul este mancarea traditionala koreeana si este obtinuta prin fermentarea legumelor cu diferite condimente. Sunt multe feluri de kimchi,cele mai cunoscute sunt facute cu varza chinezeasca,ridichi albe si castraveti. Se poate servi pe langa felul principal,asa cum folosim noi muraturile sau la supe,tocanite sau prajit cu orez. Traditional,legumele sunt fermentate in oale de lut mari,care sunt ingropate in pamant.

Ingrediente

  • 1 varza mica
  • 1 ridiche alba
  • 1 morcov mare
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1-2 cm de ghimbir 
  • sare de mare
  • pasta de ardei iute (Piros Arany am folosit)
  • boia de ardei iute (am folosit pimiento)
  • fish sauce (optional)

Mod de preparare

Se curata legumele si se taie in bucati de marimea unei imbucaturi.

Se pun toate legumele intr-un bol si se presara cu sare.

Se acopera bolul si se lasa peste noapte. Legumele vor deveni mai moi .

A doua zi se taie ceapa verde in rondele,se piseaza usturoiul si se adauga la legume.

Se pune pasta de ardei iute si boiaua peste si se amesteca bine.

Se da ghimbirul pe razatoare si se adauga,tot acuma se poate adauga si fish sauce-ul daca folositi.

Se pune intr-un borcan ,se inchide capacul si se lasa la temperatura camerei peste zi ca sa fermenteze putin.

Se pastreaza la frigider,dar la noi nu tine mult. Vad ca s-au dat si maruntelele la el,o sa fac si varianta de copii cu Piros Arany dulce.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kimchi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kimchi

Postat de Anett

Kimchi

Taiem varza chinezeasca in patru bucati si clatim bine cu apa. Apoi taiem in cubulete mai mari si presarim bine cu sare. Lasam deoparte pentru cateva ore (se poate si peste noapte). A doua zi...

Citeste continuarea

Supa ramen cu Kimchi

Postat de dantes

Supa ramen cu Kimchi

Ciupercile se curata, se feliaza si se calesc in putin ulei intr-o oala. Se adauga supa si khimchi-ul taiat bucati. Cand a inceput sa fiarba, se adauga pasta de ardei iuti si se lasa sa fiarba...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2011, 22:38
cred ca e delicios
la 10.05.2011, 22:40
Iar ii zici ciudat,dar taaaaaaaaaaare-mi place ce-i in farfurie hai zi ca-i portia mea
la 10.05.2011, 22:42
Wow Miti...dar ce te mai pricepi...arata grozav...si ce imagine superba.... cred ca stii deja ca pentru mine e prea iute...dar pentru iubitori e fantastic
la 10.05.2011, 22:43
lau,daca si maruntelele se dadeau la el
dia,chiar asa ii zice...fac si eu putina cultura gastronomica,cum era sa-i zic altfel las' ca daca vezi pe la vreun concurs intrebare cu kimchi o sa stii ce e
la 10.05.2011, 22:44
ruxy,e foarte simplu si se poate face si mai nepiscacios.Este si pasta de ardei dulce. Amestecul de ceapa verde,ghimbir si usturoi ii da destula aroma

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking