Supa coreana cu coltunasi si kimchi

Postat de mitinita in Supe
31 Dec 2013 | 7614 vizualizari
Supa coreana cu coltunasi si kimchi

Iubesc supele care sunt aromate si iuti. Si cum bucataria coreana este in topul preferintelor mele,am combinat unele feluri de mancare si am obtinut aceasta supa perfecta pentru zilele friguroase. Fulgii de ardei iute coreeni nu sunt foarte iuti si chiar au o aroma dulceaga. Pentru coltunasi aveti nevoie de aluat,ar fi mai usor de preparat daca s-ar gasi si in comert. Aici vedeti pas cu pas prepararea lor http://www.bucataras.ro/retete/mandu-39311.html Kimchi-ul este un fel de muratura,preparata de obicei din varza care se fermenteaza. Trebuie pregatita din timp si lasata deoparte ca sa fermenteze. Variantele mai rapide sunt cele cu castraveti si ridiche alba,dar nu se potrivesc acestei supe.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa (o portie):
  • 4 bucati de coltunasi mandu
  • 1 dovlecel,feliat
  • 4 ciuperci
  • o cana de kimchi
  • o lingura de sos de soia light
  • 250 ml supa de pui
  • 1 lingurita gochugaru (fulgi de ardei iute)
  • Ingrediente pentru coltunasi:
  • Ingrediente ptr foile de wonton:
  • 250 gr faina
  • 1/4 cana de apa rece
  • 1 ou
  • faina sau amidon pentru suprafata de lucru
  • Coltunasi:
  • Ingrediente ptr umplutura:
  • 250 gr de carne tocata de porc (sau amestec)
  • 3-4 cepe verzi,taiate sau tocate
  • 2 catei de usturoi
  • ghimbir proaspat ras,dupa gust
  • 1 lingura de sos de soia coreean
  • 1/2 lingurita de ulei de susan
  • Ingrediente kimchi:
  • o varza chinezeasca Napa
  • o ceapa
  • 4 bucati de ceapa verde
  • 1/4 cup de sare grunjoasa
  • 10 catei de usturoi,pisat
  • 1 cm de ghimbir,dat pe razatoare
  • 1/2 cup de gochugaru
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de fish sauce

Mod de preparare

Mod de preparare kimchi:

Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora.

Pregatim pasta pentru kimchi din usturoiul pisat,ghimbirul ras,fulgii de ardei iute gochugaru,zaharul si fish sauce-ul.

Clatim bucatile de varza,le scurgem de apa si le amestecam cu pasta pentru kimchi. Adaugam si ceapa taiata felii subtiri si ceapa verde taiata rondele si amestecam bine.

Se introduc intr-un recipient care se inchide etans.Se poate consuma in aceeasi zi sau se poate lasa la temperatura camerei o zi,ca sa fermenteze,apoi se pastreza in frigider.

Mod de preparare coltunasi:

Mai intai pregatim aluatul. Amestecam ingredientele si lasam aluatul sa se odihneasca o ora.

Acum pregatim coltunasii.

Amestecam bine toate ingredientele.

Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.

Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.

Desprindem rotundul de aluat.

Luam in palma rotundul.

Luam cu varful degetelor aluat si il plasam in mijlocul rotundului de aluat.

Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.

Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii. Ii pregatim la aburi sau  ii prajim in tigaie.

Mod de preparare supa:

Punem supa de pui intr-o oala,adaugam kimchiul si dovlecelul feliat si lasam dea in clocot.

Adaugam ciupercile,sosul de soia si gochugaru si lasam sa fiarba cateva minute.

Punem in supa si mandu si mai lasam sa fiarba inca 5 minute.

Se serveste fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa coreana cu coltunasi si kimchi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200

Postat de mihaelar63

Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200

Pieptul de pui se spala. Legumele se curata si se spala . Puneti la fiert intr-o oala cu 2 l apa carnea de pui , morcovii , telina , ceapa , cimbru si foile de dafin . Sarati...

Citeste continuarea

Halászlé -Supa ungureasca de peste

Postat de Mokuska

Halászlé -Supa ungureasca de peste

Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora. Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2013, 12:01
vin sa gust ce ai facut acolo fuego
la 31.12.2013, 12:02
pi buni Fuego? io credeam ca stii numai sa canti!)))
la 31.12.2013, 12:03
hai Salamule )
la 31.12.2013, 12:03
Cleopatro )
la 31.12.2013, 12:03

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking