Kimchi de varza

Postat de mitinita in Muraturi
8 Noi 2012 | 11109 vizualizari
Kimchi de varza

De curand am descoperit supele cu kimchi,asa ca mereu am cate o portie in frigider. Inainte de incepe cu reteta va spun ca este o reteta de durata,kimchiul trebuie sa stea cam 1-2 saptamani in frigider.

Ingrediente

  • o varza mijlocie,taiata in bucati de 2 cm
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 3 cepe verzi,taiate
  • 4 linguri de gochugaru (fulgi de ardei iute korean)
  • 3 catei de usturoi,pisati
  • 1 cm de ghimbir proaspat,dat pe razatoare

Mod de preparare

Bucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia.

Clatim varza de sare si o lasam sa se scurga de apa.

Amestecam restul ingredientelor cu o jumatate de pahar de apa,apoi adaugam bucatilor de varza. Se amesteca bine cu mainile.

Punem kimchiul intr-un recipient care se inchide ermetic si lasam la temperatura camerei 1-2 zile pentru o intrebuintare mai rapida sau 1-2 saptamani la frigider, se va acri putin si va putea fi folosita in multe feluri de mancare,nu doar ca muratura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kimchi de varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kimchi

Postat de Anett

Kimchi

Taiem varza chinezeasca in patru bucati si clatim bine cu apa. Apoi taiem in cubulete mai mari si presarim bine cu sare. Lasam deoparte pentru cateva ore (se poate si peste noapte). A doua zi...

Citeste continuarea

Supa coreana cu coltunasi si kimchi

Postat de mitinita

Supa coreana cu coltunasi si kimchi

Mod de preparare kimchi: Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2012, 22:46
la 08.11.2012, 23:12
faina treaba , dar daca mi-o da cineva gata facuta nu sa stau sa astept
la 08.11.2012, 23:51
la 09.11.2012, 00:17
bun,bun
la 09.11.2012, 07:28
yummy

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking