Kolache cu mac

Postat de ala_oancea in Prajituri
27 Mai 2009 | 7418 vizualizari
Kolache cu mac

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 150 gr margarina
  • 240 ml lapte
  • 60 gr zahar
  • 250 gr mac macinat
  • 100 ml lapte
  • 50 gr miere
  • 2 linguri gris
  • 1 ou, 1 lingura de lapte

Mod de preparare

Margarina, zaharul si laptele se pun pe foc, pana cand se topeste margarina, se lasa putin la racit iar apoi se framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se prepara umplutura. Se pune lapte le fiert, se adauga mierea, iar apoi macul si grisul. Se amesteca bine pana se intareste. Se lasa la racit.

Eu am facut doua variante de kolache. Am impartit aluatul in doua. Am intins o foaie si am decupat patratele. In fiecare am pun cate doua lingurite de umplutura, iar apoi am ridicat marginile si le-am presat. Le-am uns cu oul batut cu o lingura de lapte si le-am mai lasat 15 minute acoperite. Se aseaza in tava pehartie de copt si se coc aproximativ 15 minute pana se rumenesc.

Din cealalta bucata de aluat am intins o foaie dreptunghiulara, am presarat deasupra restul de umplutura, am rulat si am taiat felii. Am asezat melcii formati intr-o forma rotunda, pe hartie de copt si i-am uns cu restul de ou batut. Am dat tava la cuptor, unde i-am si uitat ... asa ca s-au rumenit bine, bine. Noroc ca mi-am amintit intr-un final ca am ceva la cuptor si nu i-am scos arsi de tot :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Kolache cu mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cheesecake cu capsuni

Postat de Oana

Cheesecake cu capsuni

Se incinge cuptorul si se potriveste focul la mediu spre mic (180 grade). Biscuitii digestivi se maruntesc la robot, apoi se amesteca cu praful de scortisoara si cu untul topit. Se preseaza...

Citeste continuarea

Deliciu cu nuca, ciocolata si visine

Postat de Valclaudia

Deliciu cu nuca, ciocolata si visine

Pentru inceput preparam umplutura/crema de nuca macinata: mixam albusurile cu un praf de sare si 15 linguri de zahar pana obtinem o spuma ferma. Adaugam apoi nuca macinata si lasam crema...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2009, 17:12
imi trage cu ochiul imi place tot ce e cu mac
la 27.05.2009, 19:13
N-am incercat niciodata umplutura de mac.

Arata tare bine "rumenita"
la 27.05.2009, 21:23
mac, hop si eu!
la 28.05.2009, 14:50
Ma gandeam acum ca am mai vazut undeva reteta ! Dar era....pe blogul tau !
la 28.05.2009, 15:15

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking