Korma rapida

Postat de simona72 in Mancaruri de legume
10 Feb 2013 | 7826 vizualizari
Korma rapida

Este o mincare rapida, plina de arome, se poate face cu carne sau fara, merge de minune carnea de miel, dar eu de data asta am facut-o fara. Nu este reteta originala, asta este varianta mea...

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champinion
  • 2 catei usturoi
  • o ceapa mare
  • o bucata apio
  • o bucatica de ghimbir
  • 4 pastai de cardamon
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita turmeric
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 300 gr spanac proaspat, eu nu am avut si am pus o salata
  • 3 linguri iaurt gras grecesc
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingurita unt
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • un ardei iute
  • o cana supa de pui
  • o lingura amidon de porumb

Mod de preparare

Se pune uleiul cu untul la incins intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata pestisor, o lasam sa devina sticloasa, adaugam usturoiul taiat feliute, ghimbirul, apio la fel taiat si el, ardeiul iute taiat marunt,  le amestecam si le lasam 1-2 minute impreuna pe foc, iar apoi adaugam toate mirodeniile.

Semintele de cardamon le scoatem din pastai si le punem in mojar impreuna cu semintele de chimen.Dupa ce au stat si mirodeniile 1-2 minute pe foc, bucataria se umple de mirosul lor si le dam deoparte. Adaugam ciupercile taiate felii, cana de supa de pui si lasam pe foc 10-15 minute pina sunt gata ciupercile.

In reteta originala se pune spanac proaspat, eu nu am avut si l-am inlocuit cu salata verde. Salata taiata fasii am adaugat-o si pe ea, sare, piper dupa gust, zeama de la o jumatate de lamaie, gustati, sa nu fie prea acru, nu trebuie sa predomine lamaia pt ca altfel nu se simt aromele.O ingrosam putin cu o lingura de amidon, iar la urma iaurt gras. Inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Cind o serviti, in farfurie se mai poate pune o lingura de iaurt gras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Korma rapida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Postat de Bucataras

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus: Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe. Într-o...

Citeste continuarea

Ciuperci la tigaie cu branzeturi

Postat de rocsi_1612

Ciuperci la tigaie cu branzeturi

Spalam ciupercile si le punem pe o sita sa se scurga. Punem untul intr-o tigaie, o transferam pe foc si cand untul s-a topit, dam drumul ciupercilor si le inabusim 2-3 minute. Ceapa verde o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2013, 15:31
la 10.02.2013, 17:54
super
la 10.02.2013, 17:59
Chiar plina de arome
la 10.02.2013, 18:28
la 10.02.2013, 19:26

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking