Kourabiedes karamelomena (fursecuri ptr Craciun)

Postat de doralinda72 in Dulciuri
26 Dec 2013 | 6491 vizualizari
Kourabiedes karamelomena (fursecuri ptr Craciun)

Asa cum am zis la reteta Melomacarona, si aceste fursecuri nu lipsesc de pe masa traditionala de Craciun in Grecia! Ca in fiecare an, le pregatesc, dar de data asta, altfel, si anume,am modificat migdalele ! O nebunie, se topesc la prima muscatura!

Ingrediente

Ptr caramelizare:

  • 150 gr migdale albe (curatate de coaja)
  • 50 gr zahar
  • apa

Ptr fursecuri:

  • 350 gr unt
  • 110 gr zahar pudra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 gr migdale caramelizate (cele care le-am pregatit)
  • Jumatate lingurita praf de copt
  • 30 ml rom negru
  • 600 gr faina
  • Mult zahar pudra ptr decor

Mod de preparare

Ptr caramelizare :

Intr-o craticioara, pune, migdalele, zaharul si destula apa cat sa se topeasca zaharul si lasam la foc tare, iar cand incepe sa fiarba, amestecam tot timpul pana se caramelizeaza (vor avea o culoare maronie). Cand sunt gata, le scoatem pe o hartie ptr cuptor si lasam sa se raceasca.

Unt clarifié :

topim 500 gr unt foc mic sau in bainmarie, apoi fara sa amestecam, lasam putin sa se raceasca, dar nu sa se intareasca! Apoi, cu o lingura, scoatem usor lichidul de deasupra (acesta este untul) si veti vedea ca pe fund va ramane lapte. Din acest unt, folositi ptr fursecuri cantitatea propusa.

Ptr fursecuri:

Batem la mixer la o viteza rapida, untul cu zaharul si semintele de la vanilie (le scoatem cu ajutorul unui varf de cutit, taind pe lungime in doua) ptr cca 20 min (chiar daca vi se pare mult, dar e important, fursecurile vor fi pufoase). Apoi adaugam incet faina cu praful de copt si adaugam si romul. In paralel, migdalele racite, le punem intr-o punga si le pisam putin dupa care le adaugam in compozitie si mixam ptr inca 10 min asigurandu-ne ca toate ingredientele sunt deja incorporate si ca avem o compozitie moale usor de modelat. Facem bilute si le asezam in tava in care am pus hartie ptr cuptor, dupa care le punem la cuptorul preincalzit la 170C ptr 20-25 min (depinde de cuptor). Cand sunt gata, procedm invers cu melomacarona, adica, le lasam sa se raceasca bine inainte de a presara zaharul pudra, ptr ca altfel, se va topi zaharul daca sunt calde fursecurile. Puneti destul zahar intr-un bol, si luati cate unul doua fursecuri si le amestecati in zahar dupa care le asezati in platiul final (sau intr-o cutie ptr fursecuri) iar cu ajutorul unei strecuratoare mici, presarati destul zahar deasupra, apoi iar puneti un rand de fursecuri si iar zahar pana le terminati. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kourabiedes karamelomena (fursecuri ptr Craciun)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Retete similare

Curd de Capsuni (Reteta Video)

Postat de Ina75

Curd de Capsuni (Reteta Video)

Taiem capsunile in felii. Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa, zeama de lamaie si capsunile. Amestecam si le lasam sa fiarba timp de cateva minute, pana cand capsunile se inmoaie...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu halva sau rahat

Postat de mirela0911

Desert cozonac cu halva sau rahat

Intr-un bol larg se cerne faina. Se face o gropita in mijloc, iar pe margine se pune sarea. Se incalzesc 100 ml apa. Drojdia se zdrobeste si se pune in gropita, se adauga 1 lgt zahar si se toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2013, 19:29
la 26.12.2013, 19:31
Motanel! multumesc frumos
la 26.12.2013, 19:33
la 26.12.2013, 19:41
Deyutzky
la 26.12.2013, 19:54
minunate

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking