Echter Heidesand

Postat de ANNA_46 in Dulciuri
17 Dec 2012 | 4380 vizualizari
Echter Heidesand

O prajiturica buna buna de tot , foarte sfarimicioasa si moale, ca si numele , ceva de genul ,,nisipul desertului "

Ingrediente

  • 200 gr. unt
  • 80 gr. zahar praf
  • 50 gr. aluat de martipan
  • un zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 250 gr. faina
  • Ptr. uns : un galbenus ou
  • Ptr. tavalit : zahar tos

Mod de preparare

Amestecam bine untul moale cu zaharul praf (si cel vanilat), cu martipanul si coaja rasa de lamaie, adaugam faina si framantam bine (eu le-am framantat toate deodata). Formam o rola (baton) de cca. 5 cm. (sau mai ingusta, oricum vor deveni mai late ), infasuram intr-o folie de aluminiu, punem la rece un timp  mai lung (de preferat peste noapte).

Ziua cealalta preincalzim cuptorul la 190 °C, ungem rola cu galbenusul de ou si o tavalim jur imprejur in zahar tos. Taiem felii de o jumatate de centimetru si le asezam  pe o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut si le-am dezlipit foarte greu, multe s-au si rupt , asa ca data viitoare nu ma mai joc ). 

Le asezam cu distanta suficienta intre, pentru ca se vor lati mult si le coacem aprox. 10 - 15 min. pana devin frumos aurii.

Mmm....sunt atat  de bune , le-am servit deja calde. Va doresc : Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Echter Heidesand" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fursecuri cu ciocolata

Postat de CameliaComan

Fursecuri cu ciocolata

Intr-un bol punem untul moale si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen. Adaugam...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu aluat oparit si smantana

Postat de katty

Desert cozonac cu aluat oparit si smantana

Intr-un castron punem 2 linguri de faina. Turnam peste ea putin lapte clocotit si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Adaugam si o lingurita de zahar si o lasam sa se racoreasca. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2012, 22:36
Maine vin cu cafeaua la tine
la 17.12.2012, 22:44
Cu drag te astept Merisor
la 17.12.2012, 22:46
la 17.12.2012, 22:58
Mmm buna
la 17.12.2012, 23:04

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking