Echter Heidesand

Postat de ANNA_46 in Dulciuri
17 Dec 2012 | 4413 vizualizari
Echter Heidesand

O prajiturica buna buna de tot , foarte sfarimicioasa si moale, ca si numele , ceva de genul ,,nisipul desertului "

Ingrediente

  • 200 gr. unt
  • 80 gr. zahar praf
  • 50 gr. aluat de martipan
  • un zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 250 gr. faina
  • Ptr. uns : un galbenus ou
  • Ptr. tavalit : zahar tos

Mod de preparare

Amestecam bine untul moale cu zaharul praf (si cel vanilat), cu martipanul si coaja rasa de lamaie, adaugam faina si framantam bine (eu le-am framantat toate deodata). Formam o rola (baton) de cca. 5 cm. (sau mai ingusta, oricum vor deveni mai late ), infasuram intr-o folie de aluminiu, punem la rece un timp  mai lung (de preferat peste noapte).

Ziua cealalta preincalzim cuptorul la 190 °C, ungem rola cu galbenusul de ou si o tavalim jur imprejur in zahar tos. Taiem felii de o jumatate de centimetru si le asezam  pe o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut si le-am dezlipit foarte greu, multe s-au si rupt , asa ca data viitoare nu ma mai joc ). 

Le asezam cu distanta suficienta intre, pentru ca se vor lati mult si le coacem aprox. 10 - 15 min. pana devin frumos aurii.

Mmm....sunt atat  de bune , le-am servit deja calde. Va doresc : Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Echter Heidesand" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti

Postat de mena29

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci,zaharul,vanilia,ouale,sarea,praful de copt si 3 linguri cu faina cernuta.Am framantat bine aluatul.Am presarat...

Citeste continuarea

Strudel cu mere

Postat de simona72

Strudel cu mere

Foile de placinta le lasam sa se dezghete de seara pana dimineata in frigider. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o craticioara pe foc, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2012, 22:36
Maine vin cu cafeaua la tine
la 17.12.2012, 22:44
Cu drag te astept Merisor
la 17.12.2012, 22:46
la 17.12.2012, 22:58
Mmm buna
la 17.12.2012, 23:04

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking