Kourampiedes

Postat de RuxyRux in Dulciuri
8 Noi 2016 | 4545 vizualizari
Kourampiedes

Biscuiti traditionali grecesti pentru Craciun...un deliciu!

Ingrediente

  • 450 gr. faina
  • 100 gr. zahar pudra
  • 250 gr. unt gras ( 82%)
  • 100 gr. migdale
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 linguri Ouzo
  • 1 lingurita apa de flori de trandafir( optional si alte arome,esenta de rom, apa de flori de portocal)
  • 6 gr. praf de copt
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Am incins cuptorul la 200 de grade si am copt migdalele timp de 7 sau 8 minute, le-am scos, le-am racit si le-am facut pudra la blender.

Untul moale la temperatura camerei ( obligatoriu) se mixeaza timp de 20 de minute( sau pe turbo 10 minute) cu zaharul  pudra, se adauga vanilia, apa de flori de trandafir sau/si alte arome, se adauga si pudra de migdale si se mai mixeaza putin.

Se adauga faina si praful de copt bine cernute inainte.

Se opreste mixerul  si se framanta cu mana aluatul.

Pe tava de cuptor tapetata cu pergament se asaza bilutele de biscuiti si se face in mijlocul lor o adancitura.

Biscuitii se coc 20 de minute, se racesc si se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

O minunatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kourampiedes" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

O negresa minunata si 1 an de Bucataras

Postat de CameliaComan

O negresa minunata si 1 an de Bucataras

Intr-un vas punem ouale, zaharul si varful de sare si le mixam pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam uleiul treptat si mixam la viteaza mica pana cand se incorporeaza perfect...

Citeste continuarea

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Postat de rhapsody

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, adauga apa cu uleiul si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel. 3. Toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2016, 22:05
Ce biscuiti aromati!
la 08.11.2016, 22:05
Vreau si eu niste koncuraimpiedicate din astea...
la 08.11.2016, 22:13
Asa este Mirelusa, foarte aromati, iti multumesc!
la 08.11.2016, 22:13
Clemisoara...vrei sa te impiedici? Te prinde grecul))))
la 08.11.2016, 22:19
Foarte delicioase!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking