Kourampiedes

Postat de RuxyRux in Dulciuri
8 Noi 2016 | 4585 vizualizari
Kourampiedes

Biscuiti traditionali grecesti pentru Craciun...un deliciu!

Ingrediente

  • 450 gr. faina
  • 100 gr. zahar pudra
  • 250 gr. unt gras ( 82%)
  • 100 gr. migdale
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 linguri Ouzo
  • 1 lingurita apa de flori de trandafir( optional si alte arome,esenta de rom, apa de flori de portocal)
  • 6 gr. praf de copt
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Am incins cuptorul la 200 de grade si am copt migdalele timp de 7 sau 8 minute, le-am scos, le-am racit si le-am facut pudra la blender.

Untul moale la temperatura camerei ( obligatoriu) se mixeaza timp de 20 de minute( sau pe turbo 10 minute) cu zaharul  pudra, se adauga vanilia, apa de flori de trandafir sau/si alte arome, se adauga si pudra de migdale si se mai mixeaza putin.

Se adauga faina si praful de copt bine cernute inainte.

Se opreste mixerul  si se framanta cu mana aluatul.

Pe tava de cuptor tapetata cu pergament se asaza bilutele de biscuiti si se face in mijlocul lor o adancitura.

Biscuitii se coc 20 de minute, se racesc si se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

O minunatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kourampiedes" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu nutella

Postat de RuxyRux

Tort cu nutella

Untul se topeste, se adauga laptele, coaja si zeama de portocale. Faina se cerne, ouale le mixam cu praful de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam usor compozitia lichida...

Citeste continuarea

Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

Postat de Valclaudia

Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

Punem intr-un vas incapator, drojdia, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare, amestecam pana devine drojdia linchida. Adaugam margarina, trecuta cateva secunde prin cuptorul cu microunde, apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2016, 22:05
Ce biscuiti aromati!
la 08.11.2016, 22:05
Vreau si eu niste koncuraimpiedicate din astea...
la 08.11.2016, 22:13
Asa este Mirelusa, foarte aromati, iti multumesc!
la 08.11.2016, 22:13
Clemisoara...vrei sa te impiedici? Te prinde grecul))))
la 08.11.2016, 22:19
Foarte delicioase!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking