Krapfen cu crema pasticcera

Postat de micki in Prajituri
5 Oct 2009 | 12802 vizualizari
Krapfen cu crema pasticcera

Krapfen este un dulce de origini austriece care a fost preluat si in Italia sub un alt nume.Aici in Emiglia-Romagna unde locuiesc eu se numesc "bomboloni".Originalul krapfen,cel austriac era umplut cu marmelata de caise,aici insa se umple cu crema pasticcera.Este fff bun la micul dejun cu un pahar de lapte si cafea.

Ingrediente

       Ingrendiente pentru circa 18 krapfen medii:
  • 300 gr de faina
  • 50 gr zahar
  • 25 gr de drojdie proaspata(sau un plic de drojdie uscata de 8 gr)
  • 65 gr unt
  • un ou
  • 125 gr lapte
  • un praf de sare
  • arome(vanilie,lamaie)

Mod de preparare

Se amesteca faina cu zaharul,praful de sare,.Se face o gropita in mijloc unde se pune oul,untul moale,aromele...

Drojdia se topeste in laptele caldut,apoi se adauga la restul ingredietelor.

Se framata un aluat molcut(chiar daca vi se pare ca e prea moale si mai trebuie faina nu mai adaugati)care se lasa la crescut pentru 30 minute intr-un loc caldut...dupa ce a crescut aluatul,se imparte in circa 18 bucati...din care se formeaza bile pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si presurata de faina...Dupa ce le asezam pe toate le "turtim"putin,apoi le lasam la crescut cam o ora si jumatate...

Dupa ce au crescut le prajim in ulei fierbinte(180 grade) si le scoatem pe hartie de bucatarie(care va absoarbe uleiul in exces)...

Dupa ce sau racit ,le umplem cu crema pasticcera si le pudram cu zahar

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Krapfen cu crema pasticcera" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Rudi cu afine

Postat de mitinita

Desert prajitura Rudi cu afine

Se pun intr-un bol ingredientele pentru aluat si se amesteca cu lingura.  In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune...

Citeste continuarea

Desert placinta impletita cu branza, pere si mere

Postat de oanapl

Desert placinta impletita cu branza, pere si mere

Aluatul: Cerni făina într-un bol. Pui sarea, zahărul, drojdia și amesteci cu o lingură. Încorporezi untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2009, 09:29
Salut, bine ai venit printre bucatarasi! vrei sa-ti inscrii blogul in catalogul blogosferei culinare realizat de bucataras.ro?
la 05.10.2009, 13:17
delicioase! arata bestial
la 05.10.2009, 13:17
delicioase! arata bestial
la 06.10.2009, 15:41
Bine v-am gasit!
Da as fi bucuroasa sa imi inscrieti blogul in catalogul blogosferei bucataras!
la 06.10.2009, 15:42
Multumesc mult Bosgodina!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking