Kringel estonian

Postat de sufletista in Dulciuri
11 Noi 2011 | 4358 vizualizari
Kringel estonian

by just love cooking,este super buna,ii multumesc pentru reteta a fost foarte buna, dar nu a iesit la fel de frumoasa

Ingrediente

  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 galbenus
  • 30 g unt
  • un praf de sare
  • 15 g drojdie
  • 300 g faina
  • UNS
  • 50 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

In vasul care vom framanta  dizolvam drojdia si zaharul in laptele caldut,omogenizam,lasam cateva minute sa dospeasca.

Adaugam 25 g unt topit si racit si galbenusul, amestecam, adaugam faina cernuta impreuna cu sarea si framantam cam 10 minute. Acoperim vasul si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut mai framantam 5 minute  pentru a scoate aerul.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Amestecam 50 g unt cu 6 linguri de zahar si scortisoara, pana se omogenizeaza.

Pudram blatul de lucru cu faina si intindem o foaie cat mai dreptunghiulara, de cca 1 cm grosime, ungem foaia cu 3/4 din compozitia de scortisoara, rulam foaia, apoi cu un cutit bine ascutit taiem ruloul pe lung in 2, lasand cativa cm la un capat.

Acum rasucim aluatul in spirala, unim capetele si punem coroana formata intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem deasupra cu restul de compozitie de scortisoara, dam la cuptor 20 -25 minute. Eu am lasat-o cam mult dar a fost foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel estonian" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Estonian Kringel

Postat de merisor67

Estonian Kringel

Pentru aluat, frecam intr-un bol, drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si doua maini de faina. Lasam maiaua astfel formata la crescut...

Citeste continuarea

Kringel Estonian

Postat de Sim0naWorld

Kringel Estonian

Intr-un bol am cernut faina, am adaugat drojdia sfaramata, zaharul, oul si sarea. Am adaugat laptele incalzit impreuna cu untul topit, si am framantat, rezultand un aluat elastic, ca o plastilina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2011, 21:50
ce frumos ti-a iesit
la 11.11.2011, 22:00
dia mai frumos era originalul ms
la 11.11.2011, 22:05
ce bine arata !
la 11.11.2011, 22:06
ce mult imi place!!!!
la 11.11.2011, 22:10
multumesc

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking