Kugel

Postat de dentistutza in Mancare copii
20 Noi 2010 | 13546 vizualizari
Kugel

O budinca dulce si hranitoare care se pregateste la noi in mod traditional pentru masa de Vineri seara.

Ingrediente

  • 300 gr. taietei lati cu ou
  • 4 mere
  • 250 gr. branza dulce de vaci grasa
  • 1/2 borcan gem sau dulceata
  • 3 linguri stafide inmuiate in apa calduta
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 2 oua batute cu 2-3 linguri lapte
  • vanilie(optional)
  • 2-3 linguri smantana sau 1 lingura unt

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu putina sare pana devin moi (NU al dente). Merele se curata si se taie cubulete mici mici. Pastele se trec sub jet de apa rece, se scurg bine si se amesteca cu restul de ingrediente intr-un vas incapator.Se unge un vas de sticla termorezistent cu unt, se presara cu pesmet si se umple cu compozitia. Dimensiunea vasului trebuie sa fie potrivita pentru ca grosimea ideala a acestui preparat este de circa 5-6 cm ( prea inalt este moale si prea subtire se usuca la cuptor). Se coace la foc potrivit, in mijlocul cuptorului pentru 35-40 minute. Se serveste cald simplu sau uns cu dulceata, caramel si piureu de mere alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kugel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere cu caise

Postat de simona72

Cheesecake fara coacere cu caise

Pentru crusta de biscuiti: biscuitii cu macha si migdale eu i-am avut facuti de aproximativ o saptamana. I-am amestecat cu biscuitii de ovaz doar pentru aroma. Nu este necesar sa-i folositi....

Citeste continuarea

Budinca cu legume si parmezan

Postat de oanapl

Budinca cu legume si parmezan

Mixezi ouăle cu smântâna. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi legumele decongelate si scurse bine de apă. Razi parmezanul pe răzătoarea cu ochiuri mici și amesteci. Adaugi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2010, 10:52
Ce frumoasa e!
la 20.11.2010, 11:08
cred k e buna si pentru noi astia mai mari
la 20.11.2010, 12:45
ce idee buna!!! se face rapid si fara costuri prea mari !
la 20.11.2010, 17:39
de fapt la mine o mancam noi astia copiii mai intarziati!!! e drept, nu costa mult si nici vase multe nu se murdaresc!!!
la 22.11.2010, 13:17
interesant

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking