Ingrediente
- 350 gr paste lasagnette de la Barilla
- 4 oua
- 200 gr zahar
- 300 gr branza de vaci(eu am facut-o in casa)
- 4 linguri smantana grasa
- 50 ml ulei de floaraea soarelui
- 1 lingurita amestec de condimente pudra sau vanilie
- 1-2 linguri unt
- pentru bezeaua de deasupra:
- 3 albusuri
- 1 praf de sare
- 3 linguri zahar
Mod de preparare
Pastele sunt niste tagliatele, adica un fel de taitei mai lati. Se fierb in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam. Adaugam smantana si branza de vaci si mixam la viteza medie pana se desface branza si se incorporeaza in oua. Se adauga vanilie sau condimente dupa gust, tagliatelele fierte si strecurate, se amesteca totul cu o spatula. Compozitia se pune intr-un vas termorezistent uns cu 1-2 linguri unt. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.
Pentru bezea: se mixeaza albusurile cu un praf de sare pentru 2 minute, se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste zaharul si se formeaza o bezea ferma. Se pune bezeaua peste budinca care a stat 20 minute la cuptor si se mai lasa inca 10 minute, pana se rumeneste bezeaua. Se lasa sa se racoreasca budinca, se portioneaza si se serveste.
Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de taitei cu branza sau Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|