Ingrediente
Foi:
- 350 gr faina 000
- 150 gr unt/ untura
- 100 gr zahar pudra
- 2 oua
- 1 praf de copt
- 50 gr smantana
Umplutura:
- 180 gr taitei lati ( sau de care va plac)
- 100 gr stafide
- 2 oua
- 400 gr branza de vaci
- 150 gr zahar
- 5 plicuri de zahar vanilat ( 50 gr )
- 50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare
In primul rand vreau sa va specific, ca am folosit untura, este mult mai buna dupa parerea mea, dar se poate folosi si unt sau margarina. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se adauga untura si se framanta cu mana un aluat sfaramicios. Apoi adaugam zaharul , ouale si smantana. Framantam aluatul si impartim in doua, pastram la frigider pana ce ne ocupam de umplutura.
Fierbem taiteii in apa clocotita cu sare, apoi strecuram si trecem taiteii sub un jet de apa rece, lasam sa se scurga bine. Branza de vaci se amesteca cu zaharul ( se pastreaza 2 linguri pentru albusuri ), vaniliile si galbenusurile si se mixeaza.
Adaugam stafidele spalate si inmuiate in apa calduta. Adaugam taiteii si amestecam cu o lingura de lemn.
Spre final adaugam albusurile batute spuma cu cele 2 linguri de zahar si un praf de sare. Intindem o foaie si asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Turnam umplutura si nivelam, apoi intindem cea de-a doua foaie si asezam peste umplutura. Se fac cateva impunsaturi cu furculita sau cu o scobitoare. Se coace in cuptorul incalzit pana ce devine auriu deasupra, cca 40 min ( dupa cuptorul meu )
Dupa racire pudrati cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|