Vargabeles

Postat de panacris in Dulciuri
9 Dec 2012 | 6787 vizualizari
Vargabeles

Ooo, de cand aveam in plan, aceasta bundinca, specific bucatariei unguresti. S-a ivit ocazia, fiindca laptele de tara nu s-a baut si am facut branzica din el.

Ingrediente

  • papardele ( adica paste late cu ou) 250 g,
  • branza de vaci 400 g,
  • zahar pudra vanilinat dupa gust, cca 150 g,
  • zahar vanilinat Bourbon 1 plic,
  • coaja de lamaie,
  • stafide 100 g,
  • oua 5 bucati,
  • unt ptr uns tava cca. 30 g,
  • lapte 50 ml.

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, cca. 8 minute. Intre timp se amesteca branzica cu zaharul pudra vanilinat, zaharul Bourbon, un praf de sare, coaja de lamaie, stafide si 4 oua, pana se omogenizeaza toate ingredientele. Se pregateste o tava termorezistenta, unsa cu unt si eventual pesmet ( eu nu am avut, am uitat ca am avut o sapatamna de snitzele :D) Pastele se strecoara si se trec, rapid, sub un jet de apa rece, Se aseaza un strat de paste, crema de branza si alt strat de paste. Oul ramas se bate cu laptele si se toarna peste preparat. Se pune la copt, in cuptorul preincins, cca. 35 de minute la foc mediu.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Tort Vargabeles

Postat de mirela0911

Tort Vargabeles

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2012, 19:01
tot zic ca fac si eu
la 09.12.2012, 19:02
si cum merge cu invatatul
la 09.12.2012, 19:07
Pai :-? :-B I-) :-$ Numai daca inchid, de tot laptop-ul, ma pot concentra
la 09.12.2012, 19:09
Le-am preparat si eu mai demult...foarte bune!
la 09.12.2012, 19:09
e genul de budinca care-mi place si mie tare mult

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking