Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)

Postat de Criss in Dulciuri
14 Mar 2012 | 7919 vizualizari
Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)

Ingrediente

  • -600 g branza dulce de vaci
  • -250 g zahar
  • -200 g paste fainoase
  • -4 oua
  • -200 g smantana
  • -100 g stafide
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -6 foi de placinta
  • -80 g unt topit

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia si se bat pana se albesc. Se adauga smantana, branza, coaja de lamaie si stafidele inmuiate in lapte. Pastele se fierb apoi se trec sub jet de apa rece si se amesteca si acestea cu crema de branza. Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt se pune o foaie de placinta. Se unge si aceasta cu unt topit si se pune a doua apoi a treia foaie. Se toarna crema de branza iar deasupra din nou se pun trei foi de placinta, unse fiecare cu unt topit. Se pune tava in cuptorul preincalzit aproximativ 45-50 minute. Sincera sa fiu nu m-am uitat la ceas. :))

Se pudreaza cu zahar si se poate consuma calduta,sau rece. Rece imi place mai mult, mai ales a doua zi dupa ce sta in frigider.

Cu aceasta reteta particip la Provocarea lunii martie - Dulce Romanie, desi Vargabeles este o reteta pur ungureasca. (Tin sa va anunt ca eu sunt gazda acestei provocari in luna martie 2012, iar temele alese de mine sunt pastele fainoase si frisca. Va astept.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Postat de mirela0911

Desert prajitura Vargabeles, usor reinterpretata

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...

Citeste continuarea

Tort Vargabeles

Postat de mirela0911

Tort Vargabeles

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2012, 15:09
prima servita
la 14.03.2012, 15:26
Ce bine arata,cred ca e delicioasa
Si eu vreau
la 14.03.2012, 15:31
buna buna
la 14.03.2012, 15:32
foarte bine arata si buna sigur este
la 14.03.2012, 15:44
Yammy vreau si eu o bucatica cat de mica

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking