"Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute

Postat de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri
7 Ian 2012 | 4486 vizualizari
"Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute

Ingrediente

  • 2 litrii lapte proaspat pasteurizat  
  • 3 linguri de iaurt  
  • 1 lingura de sare  
  • ulei de masline  
  •  o bucata de panza muselina  
  • 1 lingura ardei iute taiat marunt  
  • 2 linguri coriandru verde taiat marunt  
  • 1 lingurita de seminte de susan prajite
  • optional seminte de rodie acrisoara pentru decor

Mod de preparare

Prepararea iaurtului(”laban”)

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut.

Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza.

Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.

Preparare “labaneh”

Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos.

Se amesteca intr-un bol labaneh cu ardeiul iute si coriandru.

Se pune pe platoul de servire si se presara cu ulei de masline si seminte de susan.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra ""Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Steluțe sărate a la Timea

Postat de panacris

Steluțe sărate a la Timea

De data asta nu m-am folosit de Maricica, mașina de pâine, ci de Thor, noul supermixer al casei Zmeilor. Așa că am trecut la treabă. Drojdia se pune într-o cană și se amestecă...

Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu ton si branza de burduf

Postat de gurita_ta2005

Aperitiv oua umplute cu ton si branza de burduf

Ouale fierte se curata de coaja, se taie in doua si se scoate cu grija galbenusurile si se pun deoparte. Intr-un robot de bucatarie se pune branza burduf taiata felii, galbenusurile, tonul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2012, 13:16
faina
la 07.01.2012, 13:45
de abia astept sa vina vara sa plantez iar coriandru.super apetisanta
la 07.01.2012, 14:16
Sufletista
Adina
la 07.01.2012, 14:26
la 07.01.2012, 14:27

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking