Pui Tandoori

Postat de Lia1 in Pui
19 Feb 2014 | 7719 vizualizari
Pui Tandoori

Am inregistrat anterior reteta de lipii umplute cu cartofi, o reteta indiana. Acele lipii au completat meniul al carui fel principal a fost acest pui tandoori, un preparat popular in bucataria indiana. Specific acestui pui ar fi fost sa arate foarte rosu, ei se ajuta de colorant rosu. Nu m-am complicat, am urmat sfatul lui Edith Francu si am pus ceva mai multa boia de ardei dulce. Asta-vara am gatit primul meu preparat indian: pui Vindaloo. Am respectat intocmai cantitatile la condimente si nu a fost deloc pe gustul nostru. Avand lectia invatata, de data aceasta am redus mult condimentele si a fost bine. Din cand in cand imi place sa incerc arome si combinatii noi. Nu tot timpul ne-au fost pe plac dar varianta aceasta, asa cum am scris in paranteza ca am folosit, a fost agreabila.

Ingrediente

  • cca 600g pulpe de pui (am pus 3 pulpe si un piept mediu-900g)
  • 300 g iaurt
  • sare
  • felii de lime care se servesc alaturi de pui in farfurie
  • 5-6 linguri condiment tandoori masala (am pus cam 1.5 linguri)
  • RETETA TANDOORI MASALA
  • (m=masura pe care ne-o stabilim: lingurita sau varf de cutit, etc.)
  • in mojar sau rasnesti pulbere:
  • 1 m ghimbir (adrak)
  • 1 m cuisoare (Lavang)
  • 1+1/2 m nucsoara rasa (Jaiphal/Javitri)
  • 1 m schinduf (Methi) - am inlocuit cu seminte Ajowan
  • 1 m scortisoara macinata (Tuj sau dalchini)
  • 1 m de piper negru proaspat macinat (Kalimirchi) -am pus Garlic
  • 1 m cardamom maro (Elaichi) -am avut verde
  • 1 m ardei iute (am facut pulbere unul mic Chilli Birdseye)
  • nerajnite:
  • 1 + 1/2 m Chimen seminte (Jeera)
  • 2 m Coriandru (Dhania)
  • 1 m ceapa - am tocat 1/2ceapa medie
  • 1 m praf de usturoi (Lasun) -aveam granulat dar am preferat sa zdrobesc 5 catei de usturoi
  • colorant alimentar sau aliment colorant rosu (am pus 1 lingura boia dulce)

Mod de preparare

1.Speli cu nadejde pulpele de pui cu apa rece. Le scurgi si le pui intr-un vas cu capac unde va sta la marinat. Se pot pune in pungi cu zip.

2.Eu indepartez pielea, voi procedati asa cum doriti. Crestezi pulpele adanc la incheietura ca sa nu ramana in sange sau poti cumpara doar ciocanele. Crestezi partile carnoase in diagonale. Pieptul il dai in doua pe lung si il crestezi in romburi adanci cam de 1cm.

3.Faci o marinada din iaurt si condimente (am pus cam 1.5 linguri condiment).

4.O torni peste carne, omogenizezi, inchizi etans si lasi la marinat in frigider pentru minim 2-3 ore.

5.Pregatesti o tava de cuptor pe care o protejezi cu hartie de copt si peste hartie pui folie din aluminiu, astfel salvezi timp si scapi de efortul de a mai curata arsurile din tava. Poti folosi tavi din aluminiu de unica folosinta.

6.Incingi bine cuptorul si dupa ce s-au marinat, pui pulpele de pui la cuptor pt cca 50 minute – o ora, pana se rumenesc frumos.

Daca vrei, poti stropi si cu putin ulei. Eu nu le-am mai stropit.

Este dietetic si se prepara rapid.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tandoori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui Tandoori

Postat de Sidy

Pui Tandoori

Pulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu adancimea de 1 cm. Iaurtul se pune intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente, mai...

Citeste continuarea

Pui Tandoori

Postat de ctlina

Pui Tandoori

Se prepară marinata: Curăţaţi usturoiul şi ghimbirul şi pisaţi-le mărunt. Amestecaţi condimentele cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, sarea si uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2014, 21:43
Deci,in primul rad imi plac introducerile tale,apoi felul cum prezinti orice prepari,esti o artista din punctul meu de vedere....
la 19.02.2014, 21:46
Imi place cum arata si sunt sigura ca si gustul este pe masura
la 19.02.2014, 21:50
Cata aroma!!!
la 19.02.2014, 21:52
Frumos!
la 19.02.2014, 21:54
Minunat! Trebuie neaparat incercata reteta

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking